Flera hundra hundar räddade från skräckfarmen

Publicerad:
Hundarna på bilden kommer från tidigare räddningsinsats i Sydkorea.
Foto: Manchul Kim / TT NYHETSBYRÅN
Hundarna på bilden kommer från tidigare räddningsinsats i Sydkorea.

NYHETER

Flera hundra hundar skulle säljas för köttet. I veckan räddade djurrättsorganisationen de vanvårdade hundarna från skräckfarmen i Sydkorea.

Nästan två hundra hundar och valpar har blivit räddade från en köttfarm i Sydkorea av en djurrättsorganisation.

Gården, som har funnits i åtta år i Hongseong i västra Sydkorea, har fött upp hundar både för köttets skull och för att säljas som husdjur.

Både små valpar och vuxna hundar satt inspärrade i trånga rostiga burar med gallergolv. De hundar som avlades för köttets skull fick sitta ute i kylan och vänta på att bli sålda till lokala restauranger.

När djurrättsorganisationen hittade hundarna hade många obehandlade skador. Många av deras tassar och ben hade blivit deformerade av att leva i små burar utan ordentligt golv.

1 av 3 | Foto: Ahn Young-joon / TT NYHETSBYRÅN
Hundarna på bilden kommer från tidigare räddningsinsats i Sydkorea.

Farmägaren skämdes för sitt yrke

Efter flera förhandlingar med farmägaren kunde djurrättsorganisationen rädda alla hundar i veckan. Farmägaren skrev på ett kontrakt som ska gälla i 20 år och säkerställer att han kommer att hålla sig utanför kötthandeln med hundar.

Ägaren var ivrig med att stänga gården, skriver Daily Mail, eftersom kötthandeln med hund blivit allt mer olönsam dels på grund av att köttkonsumtionen minskar i Sydkorea.

– Jag skäms över att vara hundbonde. Min familj har aldrig velat besöka gården och från början varit emot den, säger ägaren till tidningen.

De 200 hundarna som räddades i Hongseon kommer nu att flygas till USA och Kanada för adoption.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN