Här är de roligaste Blocketannonserna

En oduglig symaskin, en massa snö eller nya Facebookvänner?

Det mesta finns att köpa på Blocket.

Nu ska den allra roligaste annonsen koras.

Tävlingen pågår just nu på Blockets Facebooksida. Tolv annonser har nominerats och den som har fått flest röster på söndag vinner.

En av annonserna har ryckt ifrån de andra och hade på onsdagseftermiddagen en betryggande ledning med över 1 000 röster. Det är Markus Wiklund som i oktober sålde en Volvo som körts i diket.

"Krockades i morse, står i diket 3 km norr om Nyholm ... Snabb affär i diket." löd formuleringen som fick telefonen att gå varm hemma hos Markus.

Ville slippa jobbet

– Jag tänkte att det är lika bra, så slipper jag ta tag i problemet, sade han till Aftonbladet då.

På andra plats i tävlingen låg på onsdagen en annons för en symaskin/huvudvärk.

"Säljer min symaskin Tråckla från Ikea för att jag är så inåt helvete less på att den jävlas och sen fungerar en liten stund och sen jävlas igen".

Så inledde Ida Hjärtström Baudin från Umeå den säljande texten. Hon fortsatte annonsen med att berätta om alla tråkigheter som den odugliga symaskinen har orsakat.

– Det var en kombination av att jag ville bli av med den så fort som möjligt och samtidigt ville uttrycka min stora frustration, säger hon om annonstexten.

Ville sälja snö

Symaskinen köptes till slut av en lokförare i Boden som rustade upp den och gav bort den till en fattig student.

En annan pärla som går bra i tävlingen är en man i Östergötland som ville bli av med snön på sin tomt. Han uppskattade det till sammanlagt 10 000 kubikmeter som "bortskänkes mot avhämtning."

– Man märker att flera annonser spelar på den mänskliga frustrationen. En symaskin eller gitarr som man tröttnat på. Jag tror många känner igen sig i det, säger Johanna Wilkens, pressansvarig för Blocket.

Vid 18-tiden på onsdagseftermiddagen hade närmare 9 000 personer röstat på någon av annonserna. Som i alla bra tävlingar finns det också ett pris att vinna. Men inte för annonsförfattarna, utan bland alla som röstar lottas en person fram som vinner 10 000 kronor (som bara kan användas på Blocket).

Klicka på annonserna för större versioner.

Publisert: