Fritzl firar i finkan

NYHETER

”Källarmonstrets” brev till sin dotter blockeras

LONDON. Josef Fritzl har förbjudits att skicka fler brev till sin dotter Elisabeth.

Bara i år har ”källarmonstret” skrivit över 20 brev till henne från fängelset.

Julen får han fira ensam i sin cell – ingen ur familjen har besökt honom sedan domen.

När Josef Fritzl, 75, försökte ringa till sin dotter satte fängelset stopp. Nu har Elisabeth, 44, också sett till så att de blockerar alla brev han skriver till henne i framtiden, skriver Daily Mail.

I april 2008 avslöjades det att Fritzl hållit sin dotter inlåst i en fängelsehåla under familjens hus i österrikiska Amstetten i 24 år. Där hade han våldtagit sin dotter 3 000 gånger och hon hade fött honom sju barn.

Slaveri och mord

Fritzl dömdes till livstid för kidnappning, våldtäkt, slaveri, och mord på ett av Elisabeths barn som inte överlevde i källarcellen.

Sedan domen föll har ingen ur familjen besökt Fritzl. Julen får han fira ensam i fängelset.

25 mil därifrån har Elisabeth bjudit över sin mamma Rosemarie, 70, för att fira jul tillsammans med de sex barn Elisabeth fick med Josef.

Har förlåtit mamman

Relationen mellan mor och dotter har nu börjat lappas ihop, efter att Elisabeth inledningsvis klandrat sin mor för att hon tog Josef Fritzl tillbaka efter en tidigare våldtäktsdom. Nu har

Elisabeth sagt till vänner:

– Rosemarie är lika mycket ett offer som alla andra i det här.

Barnen har nyligen genomgått en fullständig läkarkontroll för att se hur deras immunsystem återhämtat sig efter den ensidiga dieten och bristen på solsken och d-vitamin i källarfängelset. Yngsta sonen Felix, 8, måste fortfarande bära solglasögon när solskenet blir för starkt, men annars tillfrisknar alla bra, uppger Daily Mail.