24-åringen har dött

NYHETER

Satt fastklämd i olyckståget

Den 24-åriga kvinna som vårdades på universitetssjukhuset i Linköping efter nattens stora tågolycka i Östergötland har avlidit.

Fem andra personer vårdas på sjukhusen i Norrköping och Linköping men deras skador bedöms som lindriga.

Kvinnan opererades akut under natten och vårdades på intensivvårdavdelningen på universitetssjukhuset i Linköping. Men under måndagseftermiddagen avled den svårt skadade kvinnan, enligt sjukhuset.

Hoppet ute

En källa som Aftonbladet talat med och som arbetade på sjukhuset i natt berättar att kvinnan var på väg till Köpenhamn där hon studerade.

– Hon har svåra skador i hjärnan. Vi har försökt att hålla henne i skick under natten, bland genom att se till att njurarna fortsatt fungerar, sade sjukhuskällan tidigare.

Enligt uppgifter till Aftonbladet blev kvinnan fastklämd i olyckan.

Lättare skador

Hela sidan på tågets vänstra sida fläktes upp och sammanlagt 18 personer skadades.

Hälften av dem fördes till universitetssjukhuset i Linköping, övriga till sjukhus i Norrköping. På universitetssjuhuset fanns fyra personer kvar på måndagseftermiddagen, förutom den avlidna kvinnan. De är lindrigt skadade och är kvar för observation.

En av dem är en 12-årig flicka som vårdas på barnkirurgen. De övriga är en 58-årig kvinna, en 31-årig kvinna samt en 45-årig man.

Hjullastarens förare, en 20-årig man, slungades ur fordonet men klarade sig mirakulöst utan allvarligare skador. Han opererades igår på sjukhuset i Norrköping för en muskelskada i ena benet men bedöms alltså som lindrigt skadad.