Blottare skrämmer badare i Norrland

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Småbarnsmamma: Det är jätteotäckt

Polis och föräldrar är bekymrade över alla fula gubbar kring Sundsvall.

I torsdags stod tre blottare och onanerade på stranden – intill varandra.

– Det är jätteotäckt, säger en småbarnsmamma.

De senaste veckorna har polisen fått in ovanligt många anmälningar om att blottare skrämmer både barn och vuxna i Sundsvallsområdet. Att det inte rör sig om en enda person är helt säkert.

Onanerade

Havsbadet Fläsian ligger några kilometer utanför Sundsvall och är ett populärt område med långa, fina sandstränder och lummiga promenadstråk. I torsdags hörde flera personer av sig till polisen. De hade sett hur tre män stått uppradade med 20 meters mellanrum. Männen tittade på badgästerna samtidigt som de onanerade.

– De stod tillsammans och anmälarna fick uppfattningen att de kände varandra, säger Sven-Olof Lindquist på Sundsvallspolisen till Dagbladet.

Under torsdagen kontaktade även en småbarnsmamma polisen sedan hon och hennes mamma uppmärksammat en ensam blottare i närheten.

"Ingen vacker syn"

– Han stod i buskarna. Det var ingen vacker syn. Mamma skrek till honom. Hon har sett honom där flera gånger.  Man vågar knappt låta barnen eller syskonbarnen vara ute. Man får ständigt ha ett vakande öga. Det är jätteotäckt, säger hon till Dagbladet.

Dessutom har blottare setts på flera andra platser kring Sundsvall, bland annat vid ett motionsspår, intill en fotbollsplan i Ljustadalen och utanför en förskola i Granloholm.

– Det är inte alls kul. Jag vill absolut inte att mina barn ska behöva se det där, säger småbarnsmamman.

Mats Rasmussen är länsvakthavande befäl vid polisen i Västernorrland. Polisen tar blottarna på största allvar.

– Det är svårt att svara på om de här personerna kan vara farliga. Men visst ska man vara observant på det här. Ser man något misstänkt ser vi gärna att man kontaktar polisen med upplysningar, säger Mats Rasmussen.

Publicerad: