Nyheter

Floridapastorn till New York

Av: 

Frida Sjödin

NYHETER

Hoppas på möte med imam

Terry Jones, Floridapastorn som hotade att bränna muslimernas heliga skrift, har rest till New York i hopp om att få träffa imamen som leder det kontroversiella moskébygget nära Ground Zero.

Jones meddelade i torsdags att han ställt in Koran-bränningen efter ett löfte om att bygget skulle flyttas. Imamen bakom projektet, Feisal Abdul Rauf, har dock förnekat att han gett något sådant löfte, och det är oklart om han har gått med på att träffa Jones på lördagen.

– Pastor Jones finns inte i Gainesville längre. Han flyger till New York och jag har själv betalat hans biljett och bokat rum åt honom i kväll i New York, sade K A Paul, en kyrklig ledare och vän till Jones, på fredagskvällen.

Starka protester

Dessförinnan hade han försäkrat att bokbålet är "till 100 procent" avblåst.

Lördagen är nioårsdagen av 11 september-attackerna, och det är den dagen då Jones och hans fundamentalistiska församling hade planerat att bränna Koraner. Planerna har väckt starka protester bland muslimer världen över och även bland många i USA. På fredagskvällen demonstrerade runt 2 000 personer nära Ground Zero till stöd för det planerade bygget av ett islamiskt kulturcenter. Nya demonstrationer, både för och emot bygget, är planerade till lördagen.

ANNONS EXTERN LÄNK

BLACK FRIDAY: Massor av rea på populär elektronik. Robotdamssugare, hörlurar, TV. Passa på att köp innan de tar slut

Webhallen

Publisert: