Skulle få vård – blev beroende av morfin

NYHETER

Johanne Krogh skrev ut 300 tabletter – Hans, 47, tvingades till avvänjning

hudiksvall. Hans Fleischer, 47, kom till skandalläkaren för att få hjälp med sin smärtande arm.

Hjälpen hon gav honom var morfintabletter – så många att han till slut tvingades ta metadon för att bli avvänjd.

– Dessutom fick jag veta av nästa läkare att de inte ens hjälper mot min skada, säger han.

Foto: läkaren försvann Hans Fleischer hade värk i en arm och vårdades av Johanne Krogh. ”Hon undersökte armen och skulle skicka en remiss till smärtkliniken. Sedan stack hon bara. Jag väntade rätt länge i undersökningsrummet, sedan gick jag”.

Johanne Krogh är den mest anmälda läkaren i Norge, men sedan hon flyttade till Sverige har även svenska patienter fått känna på hennes behandlingsmetoder. En av dem är Hans Fleischer. Han remitterades till Krogh 2008 efter att han länge haft ont i sin ena arm.

Apoteket förvånat

– Hon undersökte armen och skulle skicka en remiss till smärtkliniken. Sedan stack hon bara. Jag väntade rätt länge i undersökningsrummet, sedan gick jag, säger Hans Fleischer.

Innan doktor Krogh försvann utan avsked gav hon dock Fleischer ett recept på Oxynorm, vilket är morfin-tabletter. 300 tabletter skrev hon ut.

– Det är ett narkotiskt preparat och man brukar aldrig skriva ut sådana mängder. På Apoteket skakade de bara på huvudet.

Någon remiss till smärtkliniken skickade Johanne Krogh aldrig. Hans Fleischer väntade länge, men tog till sist kontakt med en annan läkare, som direkt remitterade honom.

Läkaren han träffade på smärtkliniken i Gävle berättade för honom att tabletterna han fått inte hjälper mot hans skada – och satte honom på metadon eftersom han hunnit bli beroende.

Har anmält läkaren

Nu ska han i stället operera ryggen, en röntgenundersökning visade att klämda nerver är boven i dramat.

– Blir man utkastad från Norge ska man inte kunna få anställning i Sverige, det får inte hända.

Hans Fleischer har anmält Johanne Krogh till Socialstyrelsen.