Nu är chansen stor att hitta drömvillan

NYHETER

Många hus till salu

För dig som är på jakt efter din drömvilla i sommar finns det goda chanser att hitta den. Det finns ett stort utbud av hus till salu och mäklarsamfundet räknar med att priserna ska ligga still under semstertider.

De hetaste viillorna just nu är de som kostar mellan en och två miljoner det visar mäklarsamfundets undersökning, ”Mäklarinsikt 6” där 1600 mäklare har svara på frågor om hur marknaden ser ut.

– Det mest positiva är att utbudet är så stort, säger Claudia Wörmann som är analysansvarig på Mäklarsamfundet. Både säljare och köpare har stor chans att bli vinnare. Tre av fyra mäklare bedömer att priserna ligger still fram till september, säger hon i ett pressmeddelande.

Även bostadsrätter ligger still

Priserna på bostadsrätter förväntas också ligga still fram till i september och i denna kategori är det framförallt bostadsrätter upp till en miljon som är heta just nu.

Både köparen och säljarens marknad

Det intressanta just nu är att mäklarna anser att det både är köparen och säljarens marknad. Hur läget och skicket är på hemmet spelar alltså större roll just nu, skriver man i pressmeddelandet.

ARTIKELN HANDLAR OM

Trädgård