’Katya’ – Putins främsta vapen

NYHETER

Ryska oppositionspolitiker och
journalister förförs och hängs ut

1 av 3 | Foto: kokain Ryska Newsweeks redaktör Mikhail Fishman smygfilmades av Ekaterina Gerasimova när han hackade upp kokain på ett bord. Foto: nukurtube.om

LONDON. Dagens svar på Mata Hari finns i Ryssland och kallar sig Katya.

Hon förför oppositionspolitiker och filmar när de har sex.

Klippen läggs sedan ut på internet för att skada deras trovärdighet.

Ekaterina Gerasimova, som hon egentligen heter, kallas av sina offer för Kremls mest effektiva agent. Hon använder sig av gamla klassiska KGB-metoder då hon förför oppositionspolitiker och regeringskritiska journalister genom att erbjuda sin kropp, sex och droger, skriver Daily Telegraph.

Läggs ut på internet

Det männen inte vet är att allt filmas och sedan läggs ut på internet. Till filmerna läggs lustig musik och hånande bildtexter. Allt för att skada männens trovärdighet. Hittills har hon lyckats förföra minst sex framstående män i Ryssland. En av dem är Mikhail Fishman som är redaktör för den ryska upplagan av Newsweek. Han blev fångad på film i bara underkläderna medan han hackar upp linor med kokain.

En annan journalist som blivit förförd av Katya är Viktor Shenderovich. Han erkänner allt, men säger att det hela var en fälla gillrad av Kreml. Hans trovärdighet som kritiker till Putin har i stort sett försvunnit och nu sägs även hans äktenskap vara på upphällningen.

Fler filmer på gång

Trots att filmerna har fått stor spridning på internet vet man inte så mycket mer om Ekaterina Gerasimova än att hon är en modell i 20-årsåldern. Nu uppges hon vara spårlöst försvunnen. Men troligtvis kommer åtminstone en film till att dyka upp på internet då en framstående regeringskritiker redan erkänt att han har haft sex med Katya.