Moderaterna

Moderater kan samarbeta med SD

Av: 

Mikael Stengård

NYHETER

Skånemoderat öppnar för samarbete

Moderatledaren Fredrik Reinfeldt vill inte se ett samarbete mellan Moderaterna och Sverigedemokraterna efter nästa års val.

Men trots det kan de två partierna komma att samarbeta – i Skåne.

Det säger den moderata riksdagsledamoten Staffan Appelros till Sydsvenskan.

I slutet av oktober meddelande alliansregeringen att ett samarbete med Sverigedemokraterna för att behålla regeringsmakten efter nästa års val inte är tänkbart.

– Vi kommer inte att göra oss beroende av Sverigedemokraterna, det är ett parti som har brutaliserats väldigt kraftigt med sitt "vi och dem"-tänkande. Det vore omöjligt för mig att samarbeta med ett sådant parti, sa Reinfeldt till TT då.

Ser det som en ”skyldighet”

Men nu har alltså Moderaterna i Skåne öppnat dörren för Sverigedemokraterna.

Den moderata riksdagsledamoten Staffan Appelros säger att ett samarbete i Malmö kan vara en möjlighet för att moderaterna ska återta makten.

– Vi i Skåne är nog mer benägna att tala med SD än partiet är på riksplan, säger den moderata riksdagsledamoten Staffan Appelros, till Sydsvenska Dagbladet.

Appelros tycker att Moderaterna har denna skyldighet gentemot väljarna om det innebär en chans att vinna makten i Malmö.

Oppositionsrådet Anja Sonesson och fullmäktigegruppens ordförande Stefan Lindhe slår dock ifrån sig tanken på ett ett organiserat samarbete.

Däremot har fullmäktigegruppen bestämt sig för att inte automatiskt rösta ner förslag från Sverigedemokraterna, uppger Sydsvenskan.

– Det är inte hederligt att säga nej till ett förslag som vi kanske har lagt själva tidigare, säger Lindhe, till tidningen.

ANNONS EXTERN LÄNK

SISTA CHANSEN! Skaffa ett nytt HBO Max-konto här och få 50 % rabatt – livet ut!

HBO Max

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Moderaterna