Snart sportlov – och iskallt

Av: Johannes Heuman

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

SMHI: Minusgrader i hela landet under stora delar av februari

KLICKA PÅ BILDEN SÅ BLIR DEN STÖRRE! Färgerna i kartan visar avvikelse från normalvädret. Siffrorna visar förväntad temperatus och nederbörd.
KLICKA PÅ BILDEN SÅ BLIR DEN STÖRRE! Färgerna i kartan visar avvikelse från normalvädret. Siffrorna visar förväntad temperatus och nederbörd.

Häng inte undan vinterrocken.

Köldchocken kommer lagom till sportlovsveckorna.

– Det kan bli ända ner mot 30 minusgrader, säger SMHI:s meteorolog Lisa Frost.

Foto: Foto: STEFAN JERREVÅNG
FROST SMHI:s meteorolog Lisa Frost lovar kyla till sportlovet. Och de som redan nu har snö får behålla den.

Efter julens milda vinterväder väntar en riktig köldknäpp i februari. Enligt SMHI:s prognos kommer det att vara minusgrader i hela landet under stora delar av februari

– Det är en kall februari vi har att vänta. Det kan bli ända ner mot 30-minusgrader i Norrland om det är molnfritt, säger SMHI:s meteorolog Lisa Frost.

Solfattigt

Men mycket talar för att vi inte kommer få se särskilt mycket av vintersolen de närmsta tre veckorna. Vädret kommer att vara molnigt i stort sett i hela landet med chans till tillfälliga solglimtar, enligt SMHI:s prognos.

Kylan håller i sig lagom till att sportlovsveckorna börjar från vecka sju och framåt. Redan nu på torsdag kommer dessutom ett snöoväder att dra förbi Svealand och södra Norrland.

Snön ligger kvar

– Sedan blir det övervägande uppehållsväder. Däremot ligger den snö kvar som redan finns. Så de som redan nu har snö kan räkna med att få behålla den, säger Lisa Frost.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN