Smygklippare attackerar kvinnor i Göteborg

avMira Micic

Nu jagas han av polisen

En smygklippare härjar i Göteborg.

Han sätter sig bakom kvinnor på bussar och klipper av dem håret.

Hittils har fyra drabbade kvinnor gjort en anmälan hos polisen i Göteborg.

Den misstänkte gärningmannen sätter sig bakom kvinnor på bussen och klipper av de håret. Det senaste kända fallet inträffade i söndags. My Ander, 23, åkte buss 60 när hon märkte att någon drar henne i håret. Först när mannen som satt bakom henne klev av bussen märkte hon att håret i nacken lossnade. När hon såg den avklippta tussen drabbades hon av panik.

– Min första tanke var var: vad gjorde han med mitt hår? säger hon till DN.

Idag fick polisen ännu en anmälan om en liknande händelse– på samma buss. Brottet rubriceras som ofredande och polisen uppger att flera kvinnor i Göteborg drabbats.

En annan kvinna som kontaktat polisen fick håret avklippt i februari. Hon promenerade i centrala Göteborg, med hörlurar i öronen, när hon märkte att en man går tätt bakom henne. Hon snabbade stegen, men mannen hann i kapp. Då kände hon en liten luggning i håret, samtidigt som mannen gick vidare. När kvinnnan, vars hår räcker ner till rumpan, kom hem och tog av sig hårbandet märkte hon att delar av håret ramlade av vid axeln, skriver GP.

De drabbade kvinnorna har uppgett för polisen att gärningsmannen var i 30-årsåldern, hade keps, kort ljust hår och var ungdomligt klädd.

Ingen har ännu gripits för dådet.