Jackie Ferm

Jackie Ferm: ”Han ringde mycket och bad om ursäkt”

Av: 

Mathias Asplund

NYHETER

Lars Ferm, tidigare känd som Lars-Inge Svartenbrandt, släpptes efter fem år ur fängelse i april 2014.

Men redan samma natt blev han polisanmäld igen, av sin egen dotter.

Nu ses de i rätten.

– Alla kan göra misstag och samtidigt gjorde han fel så det är dubbla känslor, säger Jackie Ferm till Aftonbladet.

Jackie Ferm berättar i radioprogrammet Verkligheten i P3 hur hennes pappa blir berusad, får ett utbrott och hotar att kasta ut henne från ett fönster fyra våningar ovanför trottoaren.

– Han börjar klappa sig om bröstet som King Kong och skrika att "jag är gud och ska slänga ut dig. Är du rädd för döden?" Han blir helt svart i ögonen, säger Jackie Ferm i programmet.

Det slutade med att Jackie sparkade honom och flydde in till en granne.

Hotade skjuta henne

När de pratade i telefon dagen efter ska han ha hotat med att skjuta henne. Jackie Ferm säger att hon inte pratade med sin pappa på ganska lång tid efter det.

Men nu har de kontakt igen – på telefon.

– Han ringde mycket och bad om ursäkt. Han skämdes inför mig och min sambo. Han skyllde lite på att han hade druckit och jag kände att jag kan absolut kan förstå att man blir som en kalv på grönbete efter att han suttit inne i fem år, säger hon till Aftonbladet.

Pratar efter cancerbesked

Sedan händelsen har Jackie förlovat sig med sambon Ola Brising. De lever med hundarna Simba och Nala och hon har börjat jobba på en skönhetssalong. Hon hade tänkt vara "egoistisk" och bryta med sin pappa, men har nu ändrat sig.

– Jag vill leva mitt eget liv men det går inte så bra nu när han fått cancer, för han vill gärna prata med mig nu. Om han skulle dö vill jag inte att han ska känna dåligt samvete.

Rättegång i mars

Åtalet gäller olaga hot och ska upp i tingsrätten den 9 mars. Till Aftonbladet säger Jackie Ferm att hon har blandade känslor.

– Jag förlåter honom till viss del men kan inte ta det tillbaka. Han får ta sitt straff och ändå känna sig förlåten av mig. Alla människor måste ta konsekvensen för sina handlingar.

Hur känns det att möta din pappa i rätten?

– Det känns väldigt konstigt, men samtidigt har jag sett honom i alla situationer. Jag har sett honom i fängelse sedan jag var nyfödd. Men jag vet inte förrän jag sitter där.

I polisförhör säger Lars  Ferm att han inte minns att han ska ha hotat att skjuta Jackie.

Aftonbladet har sökt Lars Ferm.

ANNONS

De nya Muminmuggarna ABC finns nu att förhandsboka hos Nordic Nest!

Extern länk från Nordic Nest

Köp här!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Jackie Ferm

Lars Carlander, fd Lars-Inge Svartenbrandt