Att bli kär i sin killkompis!

NYHETER

Fråga: Hej F! Tack för de fina svar som du ger oss, du är toppen! Mitt lilla problem är att jag varit förtjust i min killkompis väldigt länge. Han är ganska blyg med tjejer och när vi är nyktra så är vi bara vänner. Men när vi får i oss lite alkohol blir vi väldigt väldigt kramiga och för ett tag sedan sov vi ihop. Ingen sex, men mycket mys och ingen vågar ta steget fullt ut och kyssas etc. Varför gör vi så här när vi bara är fulla? Vet om att han bryr sig om mig, frågar mkt om mig etc..men det händer ju inget! För ett tag sedan var vi ute och han dansade med en tjej, jag ville inte se det så jag sa att jag skulle gå hem. Då sa han om henne " men det är bara min tjejkompis, det är inget mellan oss"! Jag hade inte ens frågat något om dem, han antog direkt att jag inte gillade det.. Han är världens bästa, jag känner honom väl och jag hittar inga fel, killen är perfekt! Vad ska jag göra? Jag är rädd för att förlora honom. Vi har aldrig pratat om det vi gör när vi blir fulla. Hjälp hjälp. vad ska jag göra?

Tjejen från Södertälje

Singelkillen svarar: Roligt att du gillar mina svar! Anledningen till att det bara händer saker när ni är fulla beror nog på att det bara är då ni vågar träda över kompisrollerna. Ni är ju officiellt bara vänner. I nyktert tillstånd handlar man i linje med det. Men när alkoholen förgiftar era kroppar så handlar ni i linje med era känslor. Uppenbarligen anar han att du är intresserad av honom mer än bara som en kompis. Kanske är det dags för dig att visa det i fysisk handling. Kanske ska du våga gå över den förbjudna gränsen. Ett hångel eller ett samlag skulle förmodligen kunna resultera i att er kompisrelation blir en kärleksrelation över en natt. Det vänskapliga utbytet har ni redan. Lägg till det sexuella och ni kan bli ett par. Risken är förstås att han verkligen bara ser dig som en kompis. Och då kan relationen förstöras. Försäkra dig därför om att också han har genuina kärlekskänslor innan ni sätter i gång. Vill du använda en mer försiktig taktik kan du ta upp saken med honom till diskussion. Men gör det i så fall när ni är onyktra. För om han skulle säga att han bara har kompiskänslor för dig kan du dagen efter skylla på berusningen. Då kan ni med större enkelhet fortsätta att vara vänner. Överraska grabben med en ordentlig kärleksattack på fyllan. Det är mitt tips.

PS. Men drick inte för mycket. Det är skadligt med alkohol. Ett par glas vin till maten är lagom. Så, nu har jag sagt det.