Ny tågolycka i Turkiet: 14 döda

NYHETER

Minibuss påkörd på järnvägsövergång

Ankara

Ett persontåg kolliderade på söndagen med en minibuss i västra Turkiet. Minst 14 människor omkom och sex skadades i den andra svåra tågolyckan i Turkiet på tre dagar.

Foto: Kollisionen blev våldsam när tåget körde rakt in i minibussen. 14 dog, samtliga enligt uppgift busspassagerare.

Söndagens olycka inträffade mellan provinshuvudstaden Aydin och staden Izmir på västkusten. Minibussen var på väg att passera järnvägsspåret när den träffades av tåget, rapporterar nyhetsbyrån Anatolia.

Alla som dog eller skadades var passagerare i minibussen. Varför den befann sig på spåret framgick inte av de första rapporterna.

37 dog i torsdags

I torsdags dödades 37 människor och 81 skadades när ett snabbtåg spårade ur mellan Istanbul och Ankara. Snabbtågstrafiken på sträckan hade nyligen kommit i gång och det anses redan klarlagt att tåget höll för hög fart.

Haverikommissionen är inte färdig med sin undersökning av den olyckan, men tre personer har åtalats för vållande till annans död. Åtalet mot de tre - två lokförare och en konduktör- väcktes i lördags.

Den högsta tillåtna hastigheten på olycksplatsen var bara 80 km/tim. De tre männens försvarsadvokat sade till nyhetsbyrån Anatolia att de fått besked av järnvägsbolaget att de kunde köra i upp till 130 km/tim.

TT-AFP