Född: en Baby-Bildt

Carl Bildt, 54, och Anna Maria Corazza fick en son

Carl Bildt har blivit pappa för tredje gången. I fredags nedkom hans fru Anna Maria Corazza Bildt, 40, med en son.

- Vi mår alla mycket bra. Den lille mannen jobbar nu friskt på sitt andra dygn, och verkar ha aptit på det mesta. Och Anna Maria är självklart lycklig.

LYCKLIGA FÖRÄLDRAR Anna Maria Corazza Bildt födde en son på Danderyds sjukhus i fredags. Pappa Carl Bildt var med under förlossningen och han säger till Aftonbladet att allt gick bra.
LYCKLIGA FÖRÄLDRAR Anna Maria Corazza Bildt födde en son på Danderyds sjukhus i fredags. Pappa Carl Bildt var med under förlossningen och han säger till Aftonbladet att allt gick bra.

Sonen föddes på Danderyds sjukhus utanför Stockholm. Han var 52 cm lång och vägde lite mer än 3,8 kg.

Carl Bildt, 54, var med vid sin hustrus sida under förlossningen.

- Självklart, man vill ju vara med från den första sekunden när det är möjligt.

Carl Bildt berättar via e-post för Aftonbladet hur det känns att bli förälder för tredje gången och om familjens framtidsplaner.

- Men namn har vi inte bestämt än. Det blir stort familjerådslag inte minst med mina tidigare barn Gunnel och Nils. De ska självfallet vara med.

Pappa för tredje gången. Var du lika nervös nu?

- Kanske inte lika nervös, men kanske ännu mer förväntansfull. Det är en stor gåva att få barn, och i all synnerhet att få det igen som i mitt fall.

Lika roligt varje gång

För Anna Maria Corazza Bildt var det första gången.

- Hon är lycklig. Att få barn är lika roligt varje gång - men det säger sig självt att den första är alldeles speciell, skriver Carl Bildt.

Hur kändes det när du först såg honom?

- Man är alltid lika tacksam att allt har gått bra. Han såg kanske lite förvånad ut över sin plötsliga ankomst till världen, men fann sig rätt snabbt i situationen. Och han blev snabbt omhändertagen av sin pappa. Anna Maria hävdar bestämt att det är en viking.

Ska vara hemma

Carl Bildt har haft ett hektiskt liv med ett intensivt resande. Förra månaden reste han bland annat till Bryssel, Washington, Moskva, Tunisien, London och Genève. Nu blir det slut med resandet - i varje fall en tid.

- De allra närmaste veckorna kommer jag självklart att vara hemma i Stockholm. Det är alltid en stor omställning - och dessutom en härlig tid, säger Carl Bildt.

Senast han blev pappa var han statsminister och tog inte ut någon föräldraledighet. Det blir det inte nu heller.

Pojken ska stå i centrum

- Pappaledighet blir väl svårt eftersom det ju förutsätter att man har någon strikt anställning att vara ledig från. Och min tillvaro ser ju inte riktigt ut på det sättet, skriver Carl Bildt.

- Det blir ju inte enklare av att Anna Maria är småföretagare i Italien och heller inte kan lägga allt åt sidan för ett år eller två. Systemet är inte gjort för familjer som vår.

- Men just nu är det alldeles självklart den lilla pojken som står i centrum. Det känns fantastiskt.

De blev också pappor 50+

Wollter - farsa vid 62.
Wollter - farsa vid 62.

Zendry Svärdkrona

Publisert: