Okända män sågs i garaget före försvinnandet

NYHETER

GÖTEBORG

Fyra okända män i en Toyota var i p-huset där Fabian Bengtsson har sin bil dagen innan han fördes bort.

Männen försvann med en rivstart när de blev utsläppta.

Foto: Männen försvann ur garaget i en ljus Toyota.

En man kom för att hämta sin bil i parkeringshuset i söndags, skriver Göteborgs-Posten. Det ligger två minuters promenad från Fabian Bengtssons lägenhet och där stod hans BMW.

Rivstartade

När mannen öppnade dörren mötte han fyra män i en ljus Toyota.

Han kände varken igen dem eller bilen. Eftersom männen saknade nyckel kunde de inte själva ta sig ut - nu försvann de med en rivstart.

Garaget är fyra våningar högt och ägs av Göteborgs stads parkerings AB. Det saknar övervakningskameror men vakter från bevakningsföretaget Falck gör ronder.

Går att smita in

Den som hyr en parkeringsplats måste öppna med nyckel, både för att komma in och åka ut. Porten står öppen länge efteråt. Det är gott om tid att smita in samtidigt med någon som har kort - till fots eller med bil. Bilägare som drabbats av inbrott har förgäves krävt övervakningskameror.

Om Fabian Bengtsson överfallits vid sin port, utanför garaget eller vid sitt arbete, så hade det sannolikt väckt uppmärksamhet.

De som förde bort honom valde troligen parkeringshuset som den minst riskabla platsen.

Kan ha övat

-Vid en planerad kidnappning har gärningsmannen sannolikt genomfört en övning i garaget, kanske dagen innan, skriver GP.

Uppgiften om de fyra okända männen talar för att den misstänkta kidnappningen var välplanerad. Detsamma gäller valet av bankomat. Någon tog ut stora belopp från Fabian Bengtssons konto.

-Automaten på Doktor Fries torg är en av ett litet fåtal i centrum som vi faktiskt inte har kamera på, säger Martin Frimansson på SEB:s säkerhetsavdelning till GP.

Kerstin Danielson