Skottlossning mot två lägenheter i Malmö

Två lägenheter har beskjutits i Rosengård i Malmö.

Enligt Sydsvenskan är det två kriminella gäng som skjutit mot varandra.

Totalt 27 personer har gripits misstänkta för försök till mord och grovt vapenbrott – som ska förhöras under tisdagsförmiddagen.

– Det har varit en rätt så omfattande skottlossning det här, säger Hans Nilsson, regionalt vakthavande befäl vid polisen.

Vid kvart över elva-tiden på måndagskvällen ringde flera personer in till polisen med uppgifter om att de hört flera smällar i ett område i Rosengård.

– Vi åker dit och kan efter ett tag konstatera tecken på skottlossning i form av skador på fönsterrutor till två lägenheter, säger Nils Norling, pressinformatör vid polisen region syd.

Polisen var snabbt på plats i Rosengård och drog ut folk från det hus som blivit beskjutet, samt från fordon som försökte lämna platsen. 27 personer kunde gripas misstänkta för försök till mord och grovt vapenbrott.

På plats med vapenhund

Först ska skott ha avfyrats av ett antal personer mot det hus på vilket skador konstaterats. Därefter har elden besvarats inifrån det beskjutna huset och också från en andra grupp som dykt upp utanför.

– Tack och lov har ingen skadats i det här vad det verkar. I nuläget vet vi inte hur många skott som avlossats men vi har spärrat av ett stort område och är på plats med vapenhund, säger Hans Nilsson.

Polisen har också genomfört flera husrannsakan i både bilar och lägenheter.

Sköt på samma gata

I söndags besköts en annan lägenhet på samma gata och i det huset bor en person som avslöjats som tänkbar poliskälla i ett mål om bombningar och som tidigare har hotats.

Polisen ville på måndagskvällen inte säga om måndagens skottlossning har någon koppling till tidigare skjutningar.

Förhör under förmiddagen

Strax före 5 på morgonen hävdes avspärrningarna i området. Polisen står inför ett omfattande arbete under förmiddagen.

– Alla gripna ska förhöras och sedan ska man besluta vilka ska friges och vilka som ska häktas, säger Jimmy Modin, presstalesperson vid Skånepolisen

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN