Fusionera & fokusera

NYHETER

Vi skriver sommaren 2002 och Bajen Fans är inte längre hela Sveriges favoritspelmän.

Andra supporterskaror från obskyra orter som Östermalm och Solna får mer uppmärksamhet i media.

Denna tidnings ranking av de bästa fansen i landet placerar till och med skridskoåkande dalmasar och mopedfanatiker som bara kan svänga åt ett håll före den forna stormakten.

Det är helt enkelt "hottare" att se ut som en Ålandsflagga eller heja på en kaffesort i hockey än att komma från Södur och vara Bajare.

Till råga på allt tycks det nu även ha uppstått en spricka mellan Hammarby Ultras och Bajen Fans. Personligen vet jag inte hur det ligger till med detaljerna i frågan, men i mitt tycke luktar affären riktigt illa.

Att både Bajen Fans och Hammarby Ultras gör ett jättejobb är ställt utom allt tvivel. Så långt är alla eniga och så långt är allt väl.

Men det är nu jag hamnar på efterkälken. Jag trodde nämligen i min enfald att båda organisationer hade samma mål: att stödja Bajen och därmed basta.

Därför ter sig schismen både barnslig och oförståelig.

Borde inte dessa två organisationer rent ut sagt skita i vem som får "cred" för vad?

Borde de överhuvudtaget vara TVÅ organisationer? Är det helt enkelt inte så att denna uppsjö av konstiga organisationer har förstört mer än de har gagnat genom den fanatiska fokusering på den egna organisationen de ägnar sig åt?

Borde ni inte i stället slå ihop era påsar under Bajen Fans flagg och fokusera på er styrka - att stödja Bajen?

Gör helt enkelt som i näringslivet! FUSIONERA OCH FOKUSERA!

Kalle Bergman (Hammarby IF FF)