Man hittad skjuten – polisjakt efter gärningsman

NYHETER

En man i 45-årsåldern sköts i benet med flera skott i Malmö.

Polisen utreder ärendet som mordförsök.

– Han behöver vård, men det är inget livshotande, säger Peter Martin, vakthavande befäl vid polisen.

Foto: Patrick Persson

Polisen larmades till Sagas gränd i Hyllie vid 20.58 på måndagen. Vittnen berättade att flera skott hörts i samband med ett bråk mellan flera personer.

När polisen anlände ett par minuter senare fanns inga av de inblandade personerna kvar på platsen, däremot flera av vittnena.

Platsen spärrades av för teknisk undersökning och sökning med vapenhund. Efter ett tag hittades också en skadad man i närheten av brottsplatsen. Inom det avspärrade området finns ett parkeringshus.

– Vi har gjort flera fynd och beslag, vi får se vad det har för värde så småningom. Vi har hittat hylsor på platsen, säger Calle Persson, presstalesperson vid polisen i region Syd.

Känd av polisen

Enligt polisen var det inledningsvis oklart om den skadade mannen var skjuten, men senare bekräftades detta. Mannen, som är född 1971, vårdas på sjukhus.

– Han är träffad i benet med flera skott. Han behöver vård, men det är inget livshotande, säger Peter Martin, vakthavande befäl vid polisen.

Polisen jobbar med att pussla ihop en enhetlig bild av de många vittnesuppgifterna. Man har även knackat dörr.

– Det var förhållandevis många vittnen till detta. Platsen är fortfarande avspärrad och teknikerna är kvar, säger Peter Martin vid 03.15-tiden.

Ärendet rubriceras som försök till mord. Ingen misstänkt gärningsman har gripits. Den skjutne är känd av polisen sedan tidigare, men motivet till dådet är oklart. Polisen arbetar med inre spaning och bearbetar tips i jakt på skytten.

”Skrek på hjälp”

Två olika vittnen uppger för Aftonbladet att upp mot tio skott avlossades.

En person berättar att tre eller fyra personer försvann från platsen efter skottlossningen och att en mörk bil cirkulerade i området.

– Den skadade mannen skrek på hjälp innan han lyckades ta sig därifrån, säger en person.

Så gör du om du hör skottlossning 00:37
ARTIKELN HANDLAR OM

Malmö