Föräldraskap

Förbjuder barn under 12 år på restaurangen

Av: 

Malin Wigen

NYHETER

Restaurangägaren Fabian Prioux i Nya Zeeland bestämde sig för att bannlysa barn under tolv år från sin restaurang. Enligt honom har det varit ”himmelskt”, skriver The New Zeeland Herald.

Det var för två månader sedan som Fabian Prioux, som äger Abbey Road Burgers, Bar & Cafe, förbjöd barn under tolv år från sin restaurang. Sedan han öppnade sitt ställe i Nelson i Nya Zeeland för cirka ett år sedan har barn orsakat skador som kostat tusentals kronor, enligt honom, och han har tröttnat.

Trasiga stolar, repade bordsskivor, saboterade målningar och förstörda menyer har lett fram till förbudet. Dessutom måste barn i åldrarna 12-18 ha en förälders sällskap för att få vistas i lokalen.

– Det här beslutet har kommit till efter ett år av drama och problem med ouppfostrade barn. De här barnen orsakar skador och föräldrarna säger ingenting. De har huggit i borden med knivar, stolarna har de förstört genom att de klättrat på dem med sina skor och målningarna har förstörts, säger han enligt The New Zeeland Harald och fortsätter:

– Vi ska inte behöva hantera skadorna, framför allt inte när föräldrarna sitter bredvid och kan se vad deras barn gör.

Sedan förändringen har kvaliteten på arbetet och kundernas matupplevelse förbättrats oerhört.

– Det har varit himmelskt. Vi har fått feedback från folk som säger att det var ett bra beslut.

Fabian tröttnade på ouppfostrade barn.
Fabian tröttnade på ouppfostrade barn.

Vissa föräldrar upprörda

De har förlorat en viss inkomstkälla då de måste neka vissa familjer, men samtidigt lockar de mer folk i och med att dessa nu har någonstans att äta där de inte blir störda av barn. Till exempel de som är ute på företagsmiddagar.

– Även vissa föräldrar har sagt att det är bra för när de går ut vill de inte ta med sig sina barn och de hatar att gå någonstans där det är högljutt.

Dock var det ett tufft beslut att ta som inte alla är nöjda med.

– Såklart har vissa familjer kommit hit med sina barn och är nu upprörda för att de inte kan äta vår mat längre. Vissa förstår inte, men jag bryr mig inte riktigt. De flesta kunder har bara sagt bra saker och jag tror att beslutet är positivt i slutändan.

Fabian Prioux, som ursprungligen är från Frankrike, har jobbat inom restaurangbranschen i åtta års tid. Enligt honom har han inte upplevt så många ouppfostrade barn, som han gjort under sin tid i Nya Zeeland. Och då har han bott i Frankrike, Norge och Storbritannien menar han. Fabian Prioux tror att det handlar om brist på uppfostran.

– När du är på ett ställe som en restaurang måste du lära ditt barn att det inte är en lekplats och att man måste bete sig. Så fort du säger åt ett annat barn så blir föräldrarna arga. Men de gör inget själva. Det gör det hela mer svårt, säger han enligt The New Zeeland Harald.

ANNONS

Munskydd, Covidtester och mycket mer till bra priser – och SNABB leverans hem till dörren!

Extern länk från Meds

Köp nu

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Föräldraskap

Barn & unga

Nya Zeeland

Hotell & restaurang