Forskare: Varelsen är mänsklig

Den 15 centimeter korta varelsen levde till en ålder av sex till åtta år

Varelsen togs fram som bevis på utomjordiskt liv.

Nu har DNA-tester gjorts av ledande forskare.

– Den är mänsklig, säger Garry Nolan, stamcellsforskare vid Stanfords universitet.

Tio år har gått sedan den 15 centimeter långa varelsen med oproportionerligt huvud hittades i Chile. Sedan dess har det spekulerats om varelsen Atacama humanoid, även kallad Ata, var ett aborterat foster, en apa eller en besökare från en annan planet.

Nu har forskare vid Stanford University's school of medicine i Kalifornien genomfört avgörande tester, vars resultat presenterades i den nya dokumentärfilmen Sirius. Det skriver brittiska Daily Mail.

”Intressant mutation”

DNA-provet har framtagits från benmärgen och analyserats vid det prestigefulla amerikanska universitetet. Det visar att stora delar av humanoidens DNA matchar med mänskligt DNA, men 9 procent av DNA:t är fortfarande oklart vad det är.

Stamcellsforskaren Garry Nolan som har utfört testet menar att det visar på en "intressant mutation" av en manlig människa som överlevt efter födseln och blivit mellan sex och åtta år gammal.

– Jag kan säga med absolut säkerhet att det inte är en apa. Den är mänsklig, närmare människa är schimpans. Den levde till en ålder av sex till åtta år, säger stamcellsforskaren Garry Nolan, enligt Daily Mail.

Forskarna har slagit tillbaka på kritiken som säger att kroppen är en bluff. Testerna visar en tydlig bröstkorg, organ och vad som verkar vara en struktur av ett hjärta.

– DNA berättar historien, och vi har beräkningsmetoden som tillåter oss att avgöra, att det här i själva verket är en människa, förklarar Garry Nolan.

Förblir ett mysterium

Varelsen hade tio revben och var endast 15 centimeter. Experter har sagt att det lilla skelettet bär på många kännetecken för hur vi tänker oss att en utomjording ser ut, i synnerhet då den har ett stort huvud som överskuggar en liten kropp.

Varelsen var inte längre än en penna när den avled, hur stor den var när den föddes förblir okänt.

– Efter sex månaders forskning av ledande forskare vid Stanfords universitet förblir Atacama Humanoid ett djupt mysterium, säger läkaren och filmens skapare Steven Greer.

Förutom att studera Ata, har Sirius utforskat ämnet UFO-besök, avslöjande av hemliga UFO-filer, utredning av avancerad energi och framdrivningsteknik för utomjording civilisation att resa till jorden.

Publisert: