Vittnen såg man bära sopsäck ner till flod

Av: Oskar Forsberg, Sofia Roström Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

April Jones, 5, fortfarande försvunnen – nu träder nya vittnen fram

1 av 3 | Foto: REUTERS/SCANPIX
Femåriga April Jones försvann i närheten av sitt hem. Polisen, hundpratruller samt cirka tvåhundra bybor har letat efter den lilla flickan.

Femåriga April Jones är fortfarande spårlöst försvunnen.

Ex-soldaten Mark Bridger, 46, som greps i tisdags, anhölls i dag misstänkt för mord på den lilla flickan, uppger Sky News.

Under fredagskvällen begärdes han häktad i ytterligare 24 timmar.

April Jones, 5, har varit försvunnen från sitt hem i Wales sedan i måndags. Trots massiva sökinsatser har polisen fortfarande inte ett spår efter henne. I dag ändrades brottrubriceringen och ex-soldaten Mark Bridger är nu anhållen misstänkt för mord.

– Det är tydligt att polisen nu letar efter en kropp och har gett upp hoppet att hitta April vid liv, rapporterade Sky News reporter Martin Brunt från dagens presskonferens.

"Nu är det upp till polisen"

Nya uppgifter har också framkommit om att vittnen ska ha sett en man som uppträtt misstänkt dagen efter försvinnandet.

Två kvinnor som stod och pratade vid en väg i tisdags när mannen dök upp med en svart sopsäck har kontaktat polisen och berättat vad de såg, skriver Daily Mirror.

Enligt dem bar mannen sopsäcken till en flod, inte långt från platsen som flickan försvann ifrån.

– Jag har berättat vad jag vet för polisen. Nu är det upp till dem, säger det ena vittnet Carwen Sheen, 36, till tidningen.

Sökningar gjordes i och vid floden Dyfi senast i går och en talesman för den lokala polisen säger att all information från allmänheten utreds noggrant.

Totalt deltar 220 poliser i sökandet efter den lilla flickan.

Alla polisdistrikt hjälper till

Sökandet har nu gått in på sin femte dag. Hundratals poliser, kustbevakning, räddningstjänst och frivilliga söker igenom områden i och kring April Jones hemort Machynlleth i Wales.

Polisen har redan fått drygt 2 500 samtal från personer som säger sig ha information om försvinnandet och alla Storbritanniens över 40 polisdistrikt hjälper till med att bearbeta tipsen som kommer in, skriver The Guardian.

Det var i måndags som April Jones försvann spårlöst när hon lekte med en kompis i närheten av sitt hem. Femåringens ett år yngre kompis berättade senare att April klivit in i en grå skåpbil och polisen larmades.

I tisdags greps ex-soldaten Mark Bridger, 46, misstänkt för kidnappning av flickan.

Bridger är pappa till två barn som bor nära April Jones hem men har själv flyttat från byn. Enligt uppgifter ska han ha varit i byn två dagar innan försvinnandet och låtit flera barn, däribland April, leka i hans bil.

Publicerad: