Sågar Löfven på ettårsdagen

Av: Victor Stenquist

Publicerad:

Moderaternas partisekreterare till angrepp mot S-ledaren

Ett år som partiledare för S.
Foto: SCANPIX
Ett år som partiledare för S.

Stefan Löfven firar ett år som partiledare.

Då får han hårda paket av Moderaterna – som fyrar av en rejäl sågning mot S-ledaren.

– Den utlovade förnyelsen har uteblivit, säger partisekreteraren Kent Persson till Aftonbladet.

Foto: SCANPIX
Kent Persson, M.

Under lördagens ettårsfirande som partiledare får Stefan Löfven hård kritik, visserligen från ett väntat håll.

Aftonbladet har tagit del av ett nyhetsbrev som i morgon skickas till medlemmarna i Moderaterna och där har partisekreteraren Kent Persson gått till frontalangrepp mot Löfven och Socialdemokraternas senaste skuggbudget.

Retorik hänger inte ihop

”Miljonsatsningar på jobb och företagande överskuggas av en skattechock i miljardklassen. Stefan Löfven och Magdalena Anderssons ”affärsplan” innebär förslag om skattehöjningar på arbete och företagande som är större än både Mona Sahlins och Håkan Juholts”, skriver Persson.

För Aftonbladet utvecklar han kritiken:

– Löfven har varit partiledare i ett år och vi kan enkelt konstater att den förnyelse som han lovade har uteblivit. Han och Socialdemokraterna pratar i ett retoriskt läge om att jobben är den viktigaste frågan. Men om man granskar deras budget kan man konstatera att de lägger rätt stora skattehöjningar och ökade krav på arbetande och företagen. Det hänger inte ihop med retoriken.

”Driver partiet tillbaka i tiden”

I nyhetsbrevet pekar Kent Persson på Socialdemokraternas skuggbudget och kritiserar förslagen på att avskaffa den nedsatta krogmomsen och de sänkta arbetsgivareavgifterna för unga.

– Stefan Löfven driver sitt parti tillbaka i tiden, med gamla lösningar och höjda skatter, säger Persson till Aftonbladet.

Men sänkningen av restaurangmomsen har väl inte gett ungdomar märkbart fler restaurangjobb?

– Det är väl både och. Vi ser tecken på att flera människor fått fler jobb. Restaurangnäringen med små marginaler har fått större marginaler. Är det succéer? Det återstår att se, men vi ser flera tecken på att det går åt rätt håll.

”Vi har en långtidsarbetslöshet som är katastrofal, men regeringen gör ingenting”, säger Löfven i en intervju med Dagens Industri. Vad gör ni?

– Det är en ganska högljudd retorik och hård retorik som bottnar i att Stefan Löfven och Socialdemokraterna börjar känna sig frustrerande. De klarar inte av att förnya partiet och kommer inte med nya förslag. De kan inte säga vem de ska styra med. Och de föreslår kraftigt höjda skatter, som kommer slå rakt mot jobben. De vill göra det mer lönsamt att inte arbeta, vi gör tvärtom, säger Kent Persson.

Aftonbladet har varit i kontakt med Stefan Löfvens presskontakt, och S-ledaren väljer att inte kommentera Kent Perssons utspel.

Publicerad: