Facebooktrojan kan kapa ditt bankkonto

Av: Olof Svensson

Publicerad:
Uppdaterad:

Trojanen angriper Facebook, stjäl dina inloggningsuppgifter och kapar ditt bankkonto.

Nu varnar säkerhetsföretaget Eset för nätattacken som slår mot de som spelar Texas Hold'em Poker.

16 000 personer ska redan ha drabbats.

Trojanen har fått namnet Pokeragent och angriper användare som spelar poker med Facebook-appen Texas Hold'em Poker. Spelet har över 35 miljoner aktiva användare varje månad.

Enligt säkerhetsföretaget Eset är det oklart exakt hur trojanen smittar användare - men den ska enligt uppgifter använda sig av flera så kallade botnät som attackerar en stor mängd datorer, skriver PC för alla.

Skapar falska statusuppdateringar

När trojanen attackerat en dator stjäl den inloggningsuppgifter till Facebook. Med uppgifterna försöker upphovsmännen sedan komma över användarens kreditkort som de har angivet för att kunna spela poker. Trojanen skapar även falska statusuppdateringar som innehåller länkar som går till en falsk Facebook-sida. På den falska sidan uppmanas besökare att skriva in sina inloggningsuppgifter.

Så skyddar du dig

16 000 användare har redan fått sina inloggningsuppgifter till Facebook stulna. Enligt Eset är det främst användare i Israel som drabbats men trojanen sprider sig mycket snabbt.

För att skydda dig mot attackerna rekommenderar Eset att du har ett uppdaterat säkerhetsprogram installerat och vara försiktig med att lagra kontokortsinformation i någon av de appar som finns på Facebook.

Publicerad: