Spansk prinsessa brottsmisstänkt

avSofia Roström Andersson, TT-AFP

Foto: AFP
Spanska prinsessan Cristina och hennes man Inaki Urdangarin

Spanska prinsessan Cristina, 47, är misstänkt i en korruptionshärva.

Det uppger en domare, enligt flera nyhetsbyråer.

Prinsessan Cristinas man, förre handbollstjärnan Iñaki Urdangarin, utreds sedan tidigare för anklagelser om förskingring av statliga miljoner som betalats ut till organisationen Instituto Nóos.

Pekas ut i mejl

Medmisstänkte Diego Torres har överlämnat mejl till en domstol där det påstås att även prinsessan var införstådd med affärerna. Flera av dokumenten har publicerats i spanska medier och det har spekulerats i om prinsessan haft någon delaktighet i korruptionshärvan.

Nu uppger en domare vid domstolen i Palma på Mallorca att Cristina är misstänkt för brott i samband med förskingringen, uppger bland andra AP och AFP.

Hävdar sin oskuld

Enligt domstolen har hon kallats till en utfrågning den 27 april av den undersökningsdomare som ansvarar för utredningen.

Det spanska hovet har avböjt att kommentera anklagelserna.

Urdangarin har titeln hertig av Palma de Mallorca, men kungafamiljen har på olika sätt försökt distansiera sig från honom sedan skandalen uppdagades för flera år sedan.

Hertigen själv hävdar att han är oskyldig, och har intygat att prinsessan Cristina och kung Juan Carlos inte har något med fallet att göra.