Nyheter

200 kor funna i ny massdöd

Av: 

Victor Stenquist

NYHETER

Låg döda på fält i Wisconsin i USA

Rapporter om massdöda djur fortsätter att strömma in.

Nu har 200 kor hittats döda på en gård i amerikanska staten Wisconsin.

De döda korna läggs nu till på listan över grupper av djur som hittats döda, där redan fåglar, fiskar och krabbor finns.

Foto: WSAW

Över hela världen har till synes oförklarliga fall av massdöda djur dykt upp. De 200 döda kossor som en bonde hittade på sin gård i Portage County, Wisconsin kan dock ha sin förklaring.

Fått lunginflammation

Enligt en veterinär som undersökt djuren är det troligaste att de råkat ut för något form av virus som kan ha orsakat lunginflammation. Provtagningar från de döda kossorna ska undersökas på ett laboratorium i staden Madison.

Till den lokala tevestationen WSAW säger den ansvarige veterinären att korna börjat dö redan i början av förra veckan, medan den sista kossan i skocken avled under lördagen. När djuren börjat visa symptom på sjukdom tog det inte längre än 12 timmar innan de avled. Korna visade inga tecken på förbättring trots att behandling satts in.

Under söndagen fraktades de döda korna i lastbilar bort från gården. Enligt veterinären ska viruset som drabbat korna inte på något sätt vara farligt för människor.

Massdöd i Vietnam

Samtidigt rapporteras det att fler än 9 000 bufflar och kor har dött i Vietnam. Det ska vara en ovanligt sträng kyla som drabbat landet som orsakat massdöden av djuren. Tidigare i veckan ska man ha räknat till mer än 700 döda bara under en dag.

Vietnamesiska myndigheter uppmanar nu bönder att se över tillståndet hos djuren, enligt den statliga nyhetsbyrån SGGP.

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert: