Japanska badkarsmördaren har erkänt

Av: Olof Svensson

Publicerad:
Uppdaterad:
Tatsuya Ichihashi - före och efter plastikoperationen.
Foto: AP
Tatsuya Ichihashi - före och efter plastikoperationen.

Efter en privat engelskalektion mördades britten Linsay Ann Hawker brutalt och gömdes i ett badkar fullt av sand.

Nu har den jagade japanska "badkarsmördaren" Tatsuya Ichihashi erkänt mordet på sin gamla engelskalärare.

Tatsuya Ichihashi var på flykt i två år, plastikopererade sig i desperation för att undgå att bli upptäckt tills polisen en dag hittade honom. Då hade han under falskt namn arbetat på en byggfirma i 13 månader. 

Kroppen övertäckt av sand

Nu har den 32-åriga japanen ställts inför rätta och erkänt att han våldtog och ströp den 22-åriga brittiska engelskaläraren Linsay Ann Hawker. Mordet skedde i hans lägenhet 2007 efter en privat engelskalektion. Läraren låg död i lägenheten i två dagar till dess att kollegor på skolan slog larm. Polisen bröt sig in i Tatsuya Ichihashi lägenhet och hittade Lindsay Ann Hawkers kropp i ett badkar på balkongen. Kroppen var helt övertäckt med sand, så när som på en hand som stack upp ur badkaret.

Sparade pengar till plastikoperation

I mer än två år efter mordet höll sig Tatsuya Ichihashi undan polisen. Han levde under falsk identitet och arbetade för att spara ihop pengar till en plastikoperation för att förändra sitt utseende. Han ändrade käkbenen, näsan och förtunnade läpparna. Men plastikoperationen blev också hans fall. Kirurgen som utförde förändringen kände igen honom, fotade honom och larmade polis. Ichihashi greps 2009 efter att polis skickat ut efterlysning med hans bild på.

När rättegången inleddes på måndagen erkände Tatsuya Ichihashi att han dödade och våldtog Linsay Ann Hawker. Han sade däremot att det aldrig varit hans avsikt att hon skulle dö. Domen väntas den 21 juli.

Publicerad: