Nyheter

Försökte fly från Albert tre gånger

avTorbjörn Ek

Paret uppges ha ingått ett skenäktenskap

Foto: ap
Olyckliga tårar? Charlene Wittstock och furst Albert gifte sig i lördags – efter att bruden uppges ha försökt fly från Monaco vid tre tillfällen.

LONDON. Uppgifter i fransk press: Charlene Wittstock försökte fly tre gånger före bröllopet.

Tredje gången konfiskerades hennes pass.

Första gången ska ha varit redan tidigt i maj när hon var i Paris för att prova sin brudklänning. Enligt den franska söndagstidningen Le Journal du Dimanche ska Charlene Wittstock ha sökt till flykt till den sydafrikanska ambassaden.

Andra gången ska ha varit senare i maj mitt under formel 1-tävlingen Monacos Grand Prix.

Passet konfiskerades

När hon så försökte lämna Monaco igen en tredje gång bara dagar före bröllopet ska hennes pass ha konfiskerats när hon var på väg med helikopter till flygplatsen i Nice.

Högt uppsatta personer i Monaco ska då ha övertygat henne att återvända till sin blivande make. Le Journal du Dimanche uppger att flera källor bekräftat för tidningen att brudparet då slöt ett avtal för att gå vidare med bröllopsplanerna.

Under de två vigselceremonierna i fredags och lördags syntes ingen tvekan hos varken Charlene eller furst Albert av Monaco, men brittisk press vill ha det till att brudens tårar handlade om olycka.

Vill ha en tronarvinge

Monaco hade hoppats att den påkostade tillställningen, där hela den svenska kungafamiljen deltog tillsammans med gäster som Naomi Campbell och Roger Moore, skulle överskugga nya uppgifter om att Albert kan vara far till ännu fler oäkta barn, förutom de två han har sedan tidigare.

Men nu beskrivs bröllopet som arrangerat och att Charlene och Albert ingått ett resonemangsäktenskap. Om brudparet slutit en överenskommelse inför äktenskapet kan det bygga på att Charlene gått med på att föda Albert en legitim tronarvinge i utbyte mot ett liv i lyx och överflöd, skriver Daily Mail.