Fyra till sjukhus efter skottlossning

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

En man har drabbats av livshotande skador

Fyra män har förts till sjukhus efter att skottlossning utbrutit på Lantmätaregatan på Hisingen i Göteborg.

En man i 20-årsåldern har livshotande skador.

– Det var panik, säger ett ögonvittne till Aftonbladet.

Skottlossningen skedde på öppen gata och i närheten finns flera caféer och restauranger och polisen arbetar med att förhöra vittnen.

Ett ögonvittne uppger för Aftonbladet att han stod och arbetade i köket på en närliggande restaurang när han hörde skott.

– Jag rusade ut och såg folk som sprang i full panik. Jag förstod att det vart folk som var skadade. Två minuter senare kom polis och ambulans, säger vittnen.

Ett stort område är avspärrat av poliser och man förhindrar boende från att ta sig till sina hem eller bilar. Polisen väntar på att tekniker ska komma dit och undersöka platsen.

På ett glasskafé

Ett vittne uppger för TT att skottlossningen skedde vid en gelateria, ett glasskafé på gatan.

– Jag låg och vilade och hörde plötsligt några som blev förbannade och röster som höjdes. Det lät som det kom från gelaterian, berättar vittnet.

– Jag reste mig upp och tittade ut och såg de några män som stod upp och argumenterade. Plötsligt var det någon som hade en pistol i handen. Det var svårt och se om den var äkta men det var den väl. Jag blev mest förvånad först.

Enligt vittnet ska ett tiotal personer befunnit sig på uteserveringen.

– Det är obehagligt. Väldigt obehagligt. Det satt ju folk på balkonger ut mot gatan. Där fanns bland annat några kvinnor med ett barn som satt och fikade.

Ingen info om gärningsmän

Det finns inga uppgifter om åt vilket håll eventuella gärningsmän flytt, eller om de använt fordon.

– Det här är ju fortfarande en i högsta grad pågående händelse. Det finns vittnen som inte är hörda, och om jag går och ger detaljer kan det påverka utredningen, säger Ulf Edberg.

Sent på fredagskvällen var ingen gärningsman ännu gripen för dådet.

Traditionellt polisarbete

– Vi jobbar med traditionellt polisarbete för att ta reda på vad som hänt. Vi håller på med teknisk undersökning och har tagit vissa grejer i beslag.

Man vill heller inte uppge om de fyra män som förts till sjukhus sedan tidigare är kända av polisen.

Av de fyra männen som skadats är tillståndet mycket allvarligt för en av dem.

– Det är dels två män i 20-årsåldern. För den ena är tillståndet livshotande. För den andra är tillståndet allvarligt men stabilt, säger Marianne Thulin kommunikatör vid Sahlgrenska universitetssjukhusets pressjour till Aftonbladet.

– Sedan är det två män i 30-årsåldern. För en är tillståndet allvarligt och den andre är lindrigt skadad.

Publicerad: