Nyheter

Vägrar acceptera trängselskatten

Av: 

Pär Karlsson

NYHETER

Vägvalet kräver folkomröstning om vägskatt i Göteborg.

GÖTEBORG. Beslutet om att införa trängselskatt i Göteborg är redan klubbat. 

Men Vägvalet vägrar att ge upp kampen.

– Politikerna ignorerar den mest fundamentala delen av demokratin när man inte vill genomföra en folkomröstning, säger partiledaren Theo Papaioannou.

Bredvid de mer etablerade partiernas valstugor på Kungsportsplatsen i Göteborg befann på lördagen en nykomling. För första gången ställer nämligen Vägvalet upp i regionvalet i Västra Götland. Partiet bildades så sent som 2010 och knep direkt åt sig fem mandat i Göteborgs kommunfullmäktige.

Kräver folkomröstning

Partiets övergripande valfråga är ett stopp av den trängselskatt som ska införas i Göteborg 2013. Till och börja med kräver man en folkomröstning om frågan i Göteborg och kranskommunerna.

– I och med att vi kom in i kommunfullmäktige så ligger vi och markerar i den här frågan, de andra kan inte ignorera oss. Politikerna vågar inte ha en omröstning, för de vet att det skulle bli ett nej, säger partiledare Theo Papaioannou.

Han berättar att det under dagen kommit fram folk från olika politiska läger och sagt att de stödjer kampen mot trängselskatt.

Saknar plan

– Det har både varit moderater och sossar här som kan tänka sig att rösta på oss.

Två av de andra utmanarna i omvalet, Sjukvårdspartiet och Sverigedemokraterna, driver också frågan om slopandet av trängselskatten.

– Men de har ingen plan alls i frågan, det är bara tomma ord. Vi kan tänka oss att samarbeta med båda blocken om de ger oss stöd den här frågan.

ANNONS EXTERN LÄNK

Dela julkänslan och låt julen blomma – skicka ett blombud med Interflora här!

Interflora

Publisert: