De blir William och Kates bestman och brudtärna

1 av 4 | Foto: AP
Snart äkta makar Det blir prins William och Kate Middletons syskon som gör brudparet sällskap längs altargången i om två månader.
NYHETER

Det blir prins William och Kate Middletons syskon som gör brudparet sällskap längs altargången i om två månader.

Prins Harry blir bestman och Kates syster Philippa är utsedd till brudtärna.

Det kungliga bröllopet äger rum i Westminster Abbey i London 29 april.

Innan det var officiellt vem som skulle vara brudtärna diskuterades det om Kates syster Philippa Middleton, 27, kanske var för gammal för rollen.

– Men med tanke på hur nära systrarna står varandra är det en självklarhet, säger Joe Little, redaktör för brittiska Majesty Magazine till nyhetsbyrån AP.

"Ett självklart val"

Nyhetsbyrån AP rapporterar att prins William förväntades välja fler män i sitt följe, som i tidigare kungabröllop i Storbritannien.

I stället blev det en enda bestman – Williams bror Harry.

– Det är fullständigt naturligt. Normalt sett har en medlem ur kungafamiljen sina bröder vid sin sida. Eftersom prins William bara har en bror, och dessutom står väldigt nära Harry, är det ett självklart val, säger historikern Hugo Vickers till AP.

Treårig brudnäbb

Brudnäbbarna är också utsedda. Bland dessa finns bland annat två av prins Williams gudbarn. Den yngsta brudnäbben är Elisa Lopes, 3, som är prins Charles hustru Camillas barnbarn.

– De flesta brudnäbbarna kommer från prins Williams sida, men det är inte särskilt förvånande. Det såg nästan likadant ut när Charles och Diana gifte sig, säger Hugo Vickers.

Klänning på auktion

Inför bröllopet kommer Kate Middletons omtalade klänning att auktioneras ut.

Middleton bar den genomskinliga klänningen på en modevisning 2002, strax innan hennes romans med prins William blev känd. Enligt AP ska klänningen ha spelat en roll när deras vänskap utvecklades till en kärlekshistoria.

På auktionen kommer även två plagg som burits av prinsessan Diana att auktioneras ut.