Därför tatuerade hon in ”vegan” i pannan

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2

NYHETER

Kate Alice är så stolt över sina livsval att hon valt att göra tatuera in ordet ”vegan” i pannan.
Nu rasar vissa över tatueringen på sociala medier, skriver Independent.

Kate Alice från England har varit vegan i några år. Främst för att hon värnar om djuren men även för att hon vill vara med och bidra till att minska köttindustrins påverkan på klimatet, och är mycket stolt över sitt beslut. Så pass stolt att hon valt att tatuera in ordet ”vegan” i pannan.

Har skapat blandade känslor

I ett inlägg på Snapchat stoltserar hon med sin senaste gaddning och skriver ”Nu behöver jag inte berätta att jag är vegan var femte minut”.

Tatueringen har skapat blandade känslor på sociala medier. Vissa hyllar hennes hängivenhet till veganismen, medan andra skriver att hon är galen. Folks åsikter har dock inte fått Kate att ångra sitt beslut.

– Många tatueringar som folk skaffar har ingen bakomliggande mening överhuvudtaget, men eftersom jag är otroligt passionerad över veganism och vet att jag kommer att vara vegan för resten av livet ville jag ha den på ett synligt ställe, säger hon till Independent.

Kate Alice har tatuerat in ”vegan” i pannan.
Foto: Privat/ Twitter
Kate Alice har tatuerat in ”vegan” i pannan.

”Du kommer aldrig få jobb”

Kritiker skriver på sociala medier att hon förmodligen aldrig kommer lyckas få ett jobb på grund av tatueringen. Men Kate tar det hela med ro.

– Jag har fått många kommentarer från folk som säger att ingen kommer att vilja anställa mig, men det spelar ingen roll eftersom jag varit egenföretagare sedan jag var 18 år. Dessutom är det lätt att täcka tatueringen med smink eller med lugg, säger hon till Independent.

Det är inte bara Kate som fått motta hård kritik för tatueringen. Hennes tatuerare har överösts med ilskna kommentarer från personer som inte gillar ansiktstatueringen. Till slut bestämde hon sig för att ta bort bilden på Kates tatuering.

I ett nytt inlägg uppmanar tatueraren andra att sluta lägga sig i vad vissa gör.

”Trots att jag inte är vegan och sannolikt aldrig kommer att bli det, respekterar jag verkligen henne för att hon kämpar för det hon tror på och är stolt över att visa det. Hon har aldrig försökt ”konvertera” mig till veganism, som alla verkar tro att veganer gör”, skriver hon i inlägget.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN