Vårdcentral stängde efter hot

avGustaf Tronarp, TT

Publicerad:
Uppdaterad:

Ett hot riktades på onsdagseftermiddagen mot en vårdcentral i småländska Gnosjö. Kommunen beslutade att hålla mottagningen stängd under torsdagen, rapporterar P4 Jönköping.

Polisen har sökt igenom lokalerna med hundpatrull – utan att hitta något misstänkt.

Foto: Victor Lundberg / TT
Vårdcentralen i Gnosjö håller stängt under dagen på grund av ett hot. Arkivbild.

Under onsdagseftermiddagen tog kommunen emot ett brev där det stod att en bomb skulle explodera i lokalerna på torsdagen.

P4 Jönköping rapporterar att alla som arbetar i byggnaden fick information i går kväll. Kommunen fattade beslut att hålla vårdcentralen stängd hela torsdagen.

– Vi har fått information om den här händelsen och upprättat en anmälan om olaga hot. Men det är inte vi som begärt att de ska hålla stängt, säger Björn Öberg, presstalesperson vid polisen i region öst, till Aftonbladet.

Sökte igenom lokalerna

Polisen medverkade på ett möte med kommunen under morgonen. Då fattades beslut om att en patrull skulle kontrollera lokalerna.

– Det är till stor del en trygghetsskapande åtgärd för att lugna ner situationen. Vår förhoppning och tro är att vi inte kommer att hitta något farligt, säger Åsa Willsund, även hon presstalesperson hos polisen.

Vid 11-tiden kom beskedet att polisen inte hittat något misstänk föremål i lokalerna.

I den aktuella byggnaden finns förutom vårdcentral även bland annat socialkontor och apotek.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Gnosjö