Läraren skrev på nätet om misstänkta våldtäkten

Av: Joachim Kerpner

Publicerad:
Uppdaterad:

SMÅLAND. Läraren som ska ha våldtagits av en elev i 20-årsåldern skrev efteråt på nätet om det som hänt:

”Du lyssnade inte på mitt nej, du brydde dig inte om att min kropp var livrädd, du brydde dig inte om att du skadade mig för att du själv skulle kunna bli tillfredställd”.

I dag hålls häktningsförhandling i ärendet.

Den misstänkta våldtäkten ska ha inträffat i fredags i en småländsk gymnasieskola. En man i 20-årsåldern sitter anhållen för händelsen sedan i tisdags. I dag torsdag hålls häktningsförhandling i ärendet vid Eksjö tingsrätt.

Läraren och eleven hade sms-kontakt före händelsen, enligt uppgift till Aftonbladet. Han är sedan tidigare känd av polisen för narkotikabrott, olovliga körningar, våldsamt motstånd och urkundsförfalskning.

1 av 2

När händelsen inträffade ville läraren inte polisanmäla den påstådda våldtäkten. Enligt gymnasiechefen var det först i måndags som hon polisanmälde, efter samtal med gymnasieskolans ledning.

Läraren har på nätet berättat om våldtäkten. Först i ett inlägg kort efter händelsen:

– Du lyssnade inte på mitt nej, du brydde dig inte om att min kropp var livrädd, du brydde dig inte om att du skadade mig för att du själv skulle kunna bli tillfredställd. Men kommer jag någonsin att berätta det för någon? Aldrig. Till den dag jag dör kommer jag att förneka det. Varför? För det spelar ingen roll. Det som har hänt har hänt.

I måndags, samma dag som hon gjorde polisanmälan, förde kvinnan ett långt samtal med sig själv på bloggen och publicerade bland annat följande:

”När någon som du brydde dig om börjar hota dig och förgripa sig på dig mentalt, fysiskt och sexuellt skulle de flesta säga till dig att gå till polisen. Men kommer du att göra det? Att vara i en sådan situation kan vara mycket skrämmande”.

”Om du vill anmäla honom ska du göra det. Låt inte hans ord eller agerande skrämma dig”.

”Jag vet att du vill tro att han ångrar sig och aldrig kommer att göra det igen. Att det här är en väckarklocka som får honom att ändra sig. Det är möjligt”.


På nätet berättar läraren också om en svår uppväxt:

”Men efterhand har mitt liv förändrats. Efter två decennier av självhat och dålig självkänsla så älskar jag numera mig själv och livet”.

Den misstänktes pappa tror inte att sonen har våldtagit läraren.

– Han har alltid flickvänner, han behöver inte våldta någon.

Eleven förnekar brott.

Publicerad:

LÄS VIDARE