Tvååringen strimlade föräldrarnas pengar – för att ”hjälpa till”

Uppdaterad 2018-10-06 | Publicerad 2018-10-05

Pengar har en förmåga att försvinna och ibland får de hjälp på traven. En tvååring i den amerikanska delstaten Utah skulle hjälpa till hemma och lyckades köra 1 060 dollar i sedlar, cirka 9 600 kronor, i dokumentförstöraren.

Pengarna hade paret Ben och Jackee Belnap i Salt Lake City lagt undan för att betala för säsongsbiljetter till amerikanska fotbollsmatcher som Bens föräldrar hade köpt åt dem. Men när de letade efter kuvertet var det borta. Med fasa hittade de sedlarna väl strimlade, rapporterar BBC. ”Boven” i dramat var ingen mindre än deras tvåårige son Leo. Leo som tidigare har hjälpt sin mamma Jackee att lägga papper i dokumentförstöraren ville bara hjälpa till.

– Leo brukar hjälpa mig att förstöra skräppost och papper med våra namn på, eller viktiga dokument som vi vill bli av med, förklarar Jackee för nyhetskanalen KSL TV.

Enligt henne ska hon och Ben stått tysta i fem minuter och stirrat på högen av förstörda pengar, och hon ska ha gråtit en skvätt.

– Vi visse inte vad vi skulle göra. Till sist bröt jag tystnaden och sa ”Nåväl, det här blir en bra bröllopshistoria någon dag”.

Men de har tur i oturen. Det amerikanska finansdepartementet lovar att de ska få pengarna ersatta om de skickar in bitarna. Departementet betalar årligen ut runt 30 miljoner dollar i ersättning för trasiga sedlar.

– Han jag ringde och pratade med sa ”Lägg pengarna i påsar och skicka till Washington D.C. Och om en till två år kommer ni att få tillbaka pengarna”, säger Ben till KSL TV.

Följ ämnen i artikeln