Nyheter

Landets sämsta rånare

NYHETER

Sveriges kanske klantigaste rånare härjade i går i Stockholm.

"Midsommarligan" gjorde tre misslyckade rån på samma dag.

-Det verkar vara ena riktiga knäppgökar, säger Gert Andersson vid Stockholmspolisen.

Rånarnas kraschade bil.

Rånarnas kraschade bil.

Foto: FREDRIK HOFGAARD

Det första rånförsöket inträffade vid 15-tiden. Personalen på Handelsbanken på Smålandsgatan i Stockholm märkte plötsligt att två maskerade män kom in i lokalen och började banka på valvdörren.

Körde iväg på moped

-De var beväpnade med ett pistolliknande föremål. När ingen öppnade valvdörren sprang de ut och körde iväg på en moped, säger Gert Andersson vid Stockholmspolisen.

Bara någon halvtimme senare drabbades en grossistfirma på Dalvägen i Solna. Trots att de två männen tog tid på sig och försökte tömma fyra kassor kom de bara över en mycket liten summa. Denna gång försvann rånarna enligt vittnen på en motorcykel.

Senare på kvällen var det mataffären Willys tur. Strax efter stängningsdags hörde personalen en smäll från husets utsida. Sedan smällde det igen.

Låste in sig

-Väktaren gick bort och tittade. Sedan skrek hon åt oss att springa in i det rum där vi förvarar kassorna, säger Sofia Skoglund, kassörska på Willys.

Väktare och personal låste in sig tillsammans med dagskassan. Vittnen såg två maskerade gärningsmän försvinna på en moped.

Efter sig lämnade de en kraschad bil som de försökt köra genom husfasaden. Bilen hade bara studsat mot byggnaden. Föraren, som inte använde bilbälte, har krossat vindrutan med sitt huvud och vikt ratten runt styrstången med sin bröstkorg.

Samma rånare

Polisen utesluter inte att det handlar om samma rånare vid samtliga tillfällen.

-Tidsmässigt är det möjligt. Och det är mycket som stämmer överens: två maskerade män som flyr på tvåhjuling efter misslyckat rånförsök, säger Gert Andersson.

Olle Castelius

ANNONS EXTERN LÄNK

Nu fortsätter sommarrean hos Åhléns – 50 % rabatt på kläder och inredning

Åhlens

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter