Aftonbladet tar över Allt om Stockholm.se

NYHETER

Aftonbladet-koncernen har idag från TV4 förvärvat verksamheten Allt om Stockholm.se.

- Det är en väldigt bra sajt som kan berika aftonbladet.se och hela Aftonbladets Stockholmssatsning, säger Kalle Jungkvist, chefredaktör på aftonbladet.se.

Aftonbladet förvärvar sajten Allt om Stockholm.se.

Allt om Stockholm är en lokal service- och nöjesinriktad portal som har cirka 180 000 unika besökare varje månad. Därmed dominerar den inom den här typen av online-verksamhet.

Aftonbladet.se:s chefredaktör Kalle Jungkvist är glad över förvärvet.

- Vi kommer att ytterligare kunna stärka rapporteringen om Stockholm hos både hela Aftonbladet och Allt om Stockholm genom ett ömsesidigt utbyte, säger han.

Många nya möjligheter kommer nu att öppna sig för de Stockholmsbaserade annonsörerna.

- Vi tror på en stark tillväxt inom den lokala annonsmarknaden i Stockholm, kommenterar Aftonbladet Hierta AB:s vice VD Mats Eriksson, tillika VD i Aftonbladet Nya Medier AB.

Bredda servicen

Från redaktionell synpunkt ser även Aftonbladet, papperstidningen, ett stort antal möjligheter att ytterligare bredda servicen mot läsekretserna, såväl på nät som på papper.

- Vi har nyligen lanserat en stor satsning på Stockholm, den här affären kommer att göra oss ännu starkare på den lokala journalistiken i huvudstaden, kommenterar Aftonbladets chefredaktör Anders Gerdin.

Parterna har kommit överens om att inte kommunicera köpeskillingen.

- Jag kan säga att det handlar om avsevärda belopp, säger Mats Eriksson. Men jag är ändå övertygad om att detta är en god investering för Aftonbladet på lång sikt.

Aftonbladet