Invandringen engagerar mest

NYHETER

Läsarna saknar en öppen debatt från de etablerade partierna

Signaturen "Solidaritet" uttrycker det så här: "Rasism handlar om rädsla och okunnighet ... Misslyckandet skyller man då gärna på andra; de annorlunda och främmande".

Dagens fråga var: Vilka frågor är viktigast för dig i höstens val?

Här är ett urval av dagens inlägg:

"Inte konstigt alls att unga lägger sin röst på ett parti som prioriterar invandringsproblemet. Det är ju de unga som dagligen ser problemen i sin vardag - i skolan, på stan, på krogen etc. Äldre får aldrig den "närkontakten" med flyktingar och invandrare och blundar dessutom därför att det är bekvämt." (Mats L)

"Rasister i två läger. SD är rasister men deras framväxt är en reaktion på att svenska ungdomar av idag utsätts för exakt samma rasism av invandrarungdomar. Är det inte rasism att råna en svensk tonåring (ett lätt offer) eller håna en blond flicka för hennes livs- och klädstil? Tolka vad reaktionen beror på istället." (Bondarenko)

"Arbete!! Jobben är självklart viktigast. Är just nu en gymnasist och vill inget annat än att jobba efter att ha tagit studenten. Är tvungen och sommarjobba i hettan för dryga 4000kr. SD och ND påstår sig vara främlingsvänligare än rykten säger, svenskt Sverige vill ND nå, SD: Eniska svenskar ska gå före, hm" (Gymnasist)

"Flyktingpolitiken. Allvarligt talat så förstår jag föga varför vi slussar in muslimska flyktingar i Sverige. Det måste väl i rimlighetens namn finnas mängder med muslimska länder där dessa människor kan få en fristat. Om man nu kommer från Irak, varför flyr man då inte exempelvis till Turkiet? Kan någon svara på det?" (Seymor Butts)

Övriga inlägg hittar du i länkarna nedan.

Björn Morian