"Han var som ett busigt barn"

NYHETER

Läsarna minns Putte Wickman

Mejlen har strömmat in till aftonbladet.se efter nyheten att Putte Wickman gått bort.

Här är ett axplock:

Ann-Marie Olofsson:

– Käre Putte! Jag kommer aldrig att glömma glimten i dina ögon. Tack för vad Du gett mig. Stor kram.

Oskarshamn Big Band:

– Vi minns Putte med glädje från alla fantastiska konserter vi haft förmånen att dela med honom genom åren. Han var verkligen en otrolig musiker och en trevlig och go´ person!

Maud Karlsson:

– Är så glad att jag i höstas var på konsert här i Örebro och fick lyssna på och uppleva en härlig kväll med Putte Wickman och hans vänner, som konserten kallades. Underbart! En sådan man vill man skall leva i all evighet.

Eric Rönnlund:

– Jag har haft den stora förmånen att turnéra som ljudtekniker till Putte. Putte hade många kloka tankar samtidigt som han var som ett busigt barn.

– Att höra hans berättelser om Europaturnéer på 1940- och 1950-talet var magiskt. En fantastisk musiker och människa har gått ur tiden.

Elsie Jergefelt:

– Jag var mycket förtjust i Putte Wickman. Han var en stor musiker.

Johan Ahlström, Landskrona:

– Jag hade privilegiet att få se Putte Wickman (med Anders Berglund, Björn Skifs, Jill Johnson och Sarah Dawn Finer) uppträda och spela i Helsingborgs konserthus i höstas. Och det var en ljuvlig spelning! Putte var på strålande humör, fortfarande ung och - vad det verkade - kry, och han spred sin glädje och värme ut till publiken. Hans musik (och Berglunds/orkesterns) gav rysningar och hans monologer och dialoger (med Björn Skifs) gav oss magont på grund av allt skrattande.

– Jag är glad över att jag fick uppleva en så fin och minnesvärd konsert med en av de stora artisterna i Sverige och världen. Det känns väldigt tråkigt idag, men Puttes musik finns i alla fall kvar.

Susanne:

– Putte Wickman var så enastående. Jag såg honom uppträda senast i maj förra året då han spelade i Stadshuset vid Karolinska Institutets doktorspromovering. Vilken känsla, vilken begåvning! En stor förlust men han kommer alltid att finnas i och med den mästare han var!