Spritkrig på Söderstadion

NYHETER

"Jag vill inte att det springer omkring en massa fylleskallar"

Foto: Rätt med rättigheter. Magnus Björkman, Staffan Swing, ordförande i Bajenfans och Andreas Joakimsson tycker att man själv ska få välja vad man vill dricka. ”Frihet under ansvar är det vi pratar om”, säger Staffan Swing.

Starksprit till Hammarbys supportrar.

Ingen bra idé, anser länsstyrelsen.

- Kommunen har brutit mot alkohollagen, säger Jan-Olof Tidbeck.

Söderstadion har fullständiga rättigheter sedan årsskiftet. Bakom den norra läktaren ska alla med säsongskort, cirka 2300 personer, få köpa alkoholhaltiga drycker. Av den starkare sorten.

Skandal anser länsstyrelsen. Bra tycker Bajenfansen.

"Frihet under ansvar"

- Jag vill inte att det springer omkring en massa fylleskallar på matcherna, men det handlar också om valfrihet. Du ska inte bli påtvingad att dricka läsk. Frihet under ansvar är det vi pratar om, säger Staffan Swing, ordförande i Bajenfans.

Polisen avstyrkte ansökan om tillstånd, likaså tjänstemännen på socialtjänstförvaltningen. Ändå beviljade politikerna tillstånd på Söderstadion.

Hör inte ihop

- Säsongskortsinnehavarna kan inte räknas som slutet sällskap. Kommunen har brutit mot alkohollagen. Dessutom hör inte alkohol ihop med idrott, säger Jan-Olof Tidbeck på länsstyrelsen.

Kan återkallas

Jackie Nylander, ordförande i tillståndsutskottet, hejar i det privata på Djurgården men står den här gången på Hammarbyfansens sida.

- Vi måste prova och våga. Jag tror att klubben och supportrarna kommer att sköta sig, säger han.

Tänk om det händer något allvarligt?

- Jag kan återkalla tillståndet på en sekund.

Jonas Andersson