Ett ögonblick...

Publicerad:
Uppdaterad:

John Eje, som skriver om språk

Bakom kulisserna på Gärningsmanna- profilen.
Foto: D K Vaught
Bakom kulisserna på Gärningsmanna- profilen.

Hur kom det sig att du började skriva blogg?

– Jag har ju haft Supertrevligt, min webbsida, sedan 2000, och hade där ett bloggupplägg utan bloggverktyg. Det var helt enkelt så att det blev lättare att göra en webbsida med bloggverktyg än med Dreamweaver.

Vad skriver du om?

– Egentligen var ju det här bara ett sätt att hålla kontakten med vänner och kamrater, om jag hittade en kul länk så slapp jag ringa runt eller mejla alla.

– Jag skriver mycket om språkfrågor, jag försöker koncentrera mig på undertextning, som jag sysslar med. När det finns 4736 svenska bloggar, eller så, så kan det vara viktigt att nischa sig.

Vad skulle du aldrig skriva om?

– Pipetter, grisfötter och glaspärlor.

Du verkar vara rätt arg rätt ofta.

– Ja, det är ju då man får lust att skriva. Jag blir väldigt upprörd när folk inte gör sitt bästa och på så sätt förstör språket. Folk som gör sitt värv, oberoende om det handlar om musik eller jobb i en korvkiosk, utan entusiasm gör mig arg. Än värre är det om de får bra betalt. Men jag försöker också blogga lite om glädjeämnen, som musik.

Vad läser du själv för bloggar?

– O, det är många. Av svenska bloggar gillar jag Johnny Stationsvakt, det är den enda svenska blogg jag läser varje dag. Annars läser jag Eschaton, i mitt värv är det viktigt att håll koll på vad som händer i USA.

Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Att kvällstidningarnas bloggar blir bättre.

Fakta:

Dagens sommarblogg:

Malin Hendriksen

Publicerad: