Nyheter

Israeliskt fartyg bombat - fyra saknas

NYHETER

Träffades av libanesiska projektiler

Fyra israeler uppges vara saknade på ett militärfartyg sedan det träffats av libanesiska bomber, uppger tv-stationen al-Jazira.

Israeliskt artilleri beskjuter mål i Libanon.
Israeliskt artilleri beskjuter mål i Libanon.

Hizbollah-ledaren Hassan Nasrallah deklarerade tidigare under fredagen ”öppet krig” mot Israel i en telefonintervju med tv-stationen al-Manar kort efter det att Israel bombat hans högkvarter och bostad.

Nasrallah påstod att ett israeliskt fartyg utanför kusten har träffats och är på väg att sjunka, skriver Reuters. Israels militär bekräftade senare att ett krigsfartyg utanför Libanons kust hade träffats. Enligt militären var dock skeppet endast lätt skadat, och inga personer ombord ska heller ha skadats, rapporterar Reuters.

Enligt libanesiska säkerhetskällor träffades skeppet av två raketer.

Med en anonym israelisk politiker som källa uppger mediebolaget att de fyra soldaterna är försvunna. al-Jaziras korrespondent i norra Israel säger att officiellt vill militären varken bekräfta eller förneka uppgifterna.

Israel erkände senare att skadorna på fartyget är värre än vad man först sagt, rapporterar Reuters. Det brinner, men ska ändå vara på väg tillbaka till Israel.

Den israeliska tidningen Haaretz uppger att fartyget fattat eld efter att ha träffats av en tung projektil laddad med sprängmedel.

Läs mer

Tidigare artiklar

TT

ANNONS

Mumin-muggarna för 2022 är här! Förboka dem hos Cervera redan nu!

Extern länk från Cervera

Läs mer och köp här!

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter