Fåfänga soldater klagar på töntig skyddsdräkt

NYHETER

Fåfänga lär inte vara en högt värderad egenskap i amerikanska armén - ändå protesterar soldater på uppdrag i Irak mot en ny livräddande dräkt - för att den får dem att känna sig töntiga.

Soldaterna som tilldelats den nya skottsäkra dräkten befinner sig på livsfarligt uppdrag. De är sårbara skyttar som färdas i öppna jeepar. Flera soldater med samma uppdrag har fått sätta livet till.

Men det hindrar inte de efterlevande kollegorna från att protestera mot dräkten - som får dem att känna sig töntiga - trots att den redan räddat flera liv.

Som en rymddräkt

Många klagar på hur den ser ut. Den är ljust khakifärgad och har ett inbyggt och vattenburet kylsystem vilket gör den stor och kanske inte helt olik en rymddräkt.

Klagomålen handlar också om att den är klumpig.

- Jag är inget större fan av den. Den är svår att röra sig i och väldigt varm. Jag känner mig säkrare i den, men bara om det är en explosion som inträffar. Vid en mindre eldstrid, eller om bilen välte, skulle den kännas som ett hinder, säger 19-årige soldaten Michael Floyd enligt brittiska Daily telegraph.

Karin Henriksson