Kärlek på jobbet – efter två veckor

NYHETER

Jennie och Nicklas fann varandra vid kaffeautomaten

Foto: Kaffe med flirt Jennie och Nicklas Segerqvist hittade varandra vid kaffeautomaten när båda var nya på jobbet. En firmafest senare var de ett par – och i dag är de gifta tvåbarnsföräldrar.

Jobbet är vår främsta kärlekskatalysator.

- Jag visste att vi skulle bli ett par på firmafesten, säger Nicklas Segerqvist - som i dag är gift med kollegan Jennie.

En flirt vid kopiatorn. En liten beröring vid kaffemaskinen.

Drygt hälften av svenskarna har eller har haft en kärleksrelation med någon på jobbet, enligt en undersökning från Jobline Monster. Fler kvinnor än män faller för sina kollegor.

- På jobbet träffas man ju intensivt hela tiden, vilket ger en mycket bättre chans att verkligen lära känna varandra på djupet.

Spännande firmafest

Att bli kär i en arbetskamrat är mycket bättre för den gemensamma framtiden än att träffas på krogen, säger arbetspsykolog Lars Andersson.

Jennie och Nicklas Segerqvist träffades 2001 på sponsringsföretaget Sponsnet.

- Vi började nästan samtidigt på företaget och efter ett par veckor var det dags för firmafest. Jag och Jennie hade väl egentligen redan funnit varandra utan att ha sagt något, därför visste jag att det skulle bli en spännande kväll. Det hela slutade med att vi höll varandra i handen som ett tonårspar.

- På lördagen fikade vi hela dagen och på söndagen kom Jennie över till mig. Hon åkte aldrig hem igen, skrattar Nicklas.

Gifta och har barn

Vad sa era kollegor?

- Alla var jätteglada för vår skull. Vi smög med vårt förhållande ett tag men när vi väl berättade var ingen förvånad. Vi hade tydligen varit rätt uppenbara fast vi tyckte att vi höll det så hemligt. Man lyser nog lite extra när man är nykär, säger Jennie.

Vad tycker ni om arbetsplatser där det inte är okej med kärlek på jobbet?

- Man kan ha en viss förståelse för att det är så, men eftersom vi träffades på jobbet och nu är gifta och har två barn kan jag inte tycka att det är annat än okej. Annars skulle jag ju ha gått miste om livets stora kärlek, säger Jennie.

Så många har haft en kärleksrelation på jobbet

Så anser företagen:

Plus och minus med kärlek på jobbet:

Caroline Engvall