Nyheter

Misshandlades – för sin övervikt

NYHETER

Kent-Inge, 43, vägrade svara på förolämpningen

Kent-Inge Engström, 43, ville inte prata med mannen som kom fram under festkvällen och sa "Vad fet du är".

Då slogs han till marken - och misshandlades med slag och sparkar mot både kropp och ansikte.

Kent-Inge Engström.
Kent-Inge Engström.

Stämningen var på topp på Vattenfestivalen i Bergkvara i lördags. Linda Bengtzing hade uppträtt och Kent-Inge umgicks med sonen Per Engström, 21.

- Vi var så glada, det hade varit så kul. Och det sista jag gjorde var att kolla på när han åkte karusell på tivolit, säger Kent-Inge till aftonbladet.se

"Det gick så fort"

Sedan ringde Kent-Inge hustrun Christina och beställde skjuts hem. De bor i Bergkvara, men en bit från festivalområdet.

På väg mot parkeringen stoppades han av en man.

- "Vad fet du är" sa han, och det ville jag inte svara på. Sen gick allt så fort. Jag minns att han smällde till mig med knytnäven. Jag flög i backen och han fortsatte slå och sparka på mig, säger Kent-Inge.

Misshandeln, med knytnävslag och sparkar mot mage, bröst och ansikte, skedde utom synhåll för övriga besökare. Den upphörde inte förrän en person till slut dök upp och slet bort mannen.

Sedan fick Kent-Inge själv resa sig upp och ta sig till parkeringsplatsen.

"Man undar varför"

Där träffade han sina kompisar och sin fru, som körde honom hem och polisanmälde händelsen. Polisen hämtade Kent-Inge och tog honom till sjukhuset.

- Jag har sett bilderna de tog på mig där. Det är inte vackert. Jag är helt blå och näsan är sned. Nu värker det mest. Det är för jäkligt att han kunde göra så här mot mig. Man undrar varför, säger Kent-Inge.

Gärningsmannen försvunnen

Det han minns av mannen som flög på honom är att han var ljushårig och ljust klädd. Polisen är nu mycket angelägen om att få in vittnesmål som kan leda till att den okände gärningsmannen grips.

- Vi hoppas verkligen att någon som läser det här kan hjälpa oss. Man blir fruktansvärt upprörd när man hör vad målsäganden utsatts för, säger Kalmarpolisens utredare Lars Boman till aftonbladet.se

Karin Henriksson

ANNONS

Kids deal - 25% rabatt på barnkläder & skor från Ellos kollektioner!

Extern länk från Ellos

Till REAN!

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter