Nyheter

Lasse Berghagen: Vår flagga gör mig så rörd

NYHETER

Musiker, komiker, poet, sommarpratare. Lasse Berghagen är en av våra mest mångsidiga och folkkära artister.

Under Lasses tid som programledare för ”Allsång på Skansen”, mångdubblades tittarsifforna. Men mest älskad är han ändå för superkultiga visan ”Teddybjörnen Fredriksson”.

Namn: Lasse Berghagen Ålder: 60 år. Yrke: Artist. Familj: Hustrun Eva och dottern Maria. Har också en dotter, Malin Berghagen, tillsammans med Barbro ”Lill-Babs”

Namn: Lasse Berghagen Ålder: 60 år. Yrke: Artist. Familj: Hustrun Eva och dottern Maria. Har också en dotter, Malin Berghagen, tillsammans med Barbro ”Lill-Babs”

Foto: Börje Thuresson

Vi i Sverige älskar dig, hur hanterar du att vara så populär?

– Det var vänligt sagt, tack! Genom min musik och mitt artisteri försöker jag att besvara all kärlek jag får.

Hur svensk känner DU dig?

– Hela 196 centimeter.

Är du alltid stolt över att vara svensk?

– Ja, det räcker med att jag ser en svensk flagga på en sardinburk i Florida för att jag ska stå i givakt. Vår flagga gör mig så rörd och får mig att tänka på släkt, vänner och ett bedövande vackert land.

Vilket är ditt smultronställe i Sverige?

– Svärdsjö i Dalarna. Det finns en stillhet där och enormt vackra hängbjörkar.

Värsta platsen?

– Plattan i Stockholm. Den är en ständig påminnelse om att vi inte lyckats lösa problemen med knarket. Människor är rädda för att vistas där, det är en sorts djävulsplats mitt i vår vackra huvudstad.

Vad tycker du är ”typiskt svenskt”?

– Konflikträdsla. Vi har svårt att diskutera och höja tonen lite så att argumentationen blir intensiv och passionerad. Vi håller alltid någon sorts lagomnivå, vilket genom tiderna har varit Sveriges problem.

Vad får dig att längta bort från Sverige?

– Slask och mörker i januari. Då åker jag till ett varmt ställe, gärna Palm Beach i Florida. Där kan jag ha en morgontidning och se nyheter på tv, vilket jag inte skulle kunna i till exempel Frankrike, eftersom jag inte kan franska.

Säg ett ord på svenska som du tycker är riktigt vackert.

– Det finns en liten ort nordväst om Uppsala som heter Morgongåva. Det är ett sådant vackert ord och också något som alla män bör ge sina kvinnor!

Allsångskungen

Här är våra favoritsvenskar:

Erika Scott

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och skönhet - handla allt inför sommaren hos MEDS här.

MEDS

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter