Trump: IS kommer få betala ett högt pris

NYHETER

Sayfullo Saipov, 29, körde en hyrd pickup genom en folkmassa i Manhattan i New York. Åtta personer dödades och elva skadades.

Terrorsekten IS har tagit på sig dådet.

Nu uttalar sig president Donald Trump på Twitter med anledning av terrorattackerna mot USA.

– IS kommer att betala ett högt pris för alla attacker mot oss, twittrar presidenten.

Foto: Alex Brandon / AP
USA:s president Donald Trump.

Det misstänkta terrordådet inträffade i ett område några kvarter från World Trade Center, Freedom Tower och minnesplatsen för de fallna tvillingtornen.

Gärningsmannen kom körande i en pickup på Houston Street på västra Manhattan vid 15-tiden på tisdagseftermiddagen, lokal tid.

Efter dådet kunde polisen bekräfta att Sayfullo Saipov, 29, är gärningsmannen. Han vårdas fortfarande på sjukhus för sina skador. I pickuppen lämnade den misstänkte mannen en handskriven lapp där han svor trohet till terrorsekten IS. IS tog senare själva på sig attacken.

”Det förfallna djuret”

Nu uttalar sig president Donald Trump efter att det blev känt att den misstänkte 29-åringen hade kopplingar till terrorsekten.

– ISIS hävdar att det förfallna djuret som dödade och skadade allvarligt de fantastiska personerna på West Side, var ”deras soldat”..., skriver presidenten.

Och fortsätter:

– ... baserat på det har militären gått mycket hårdare åt ISIS under de två senaste dagarna. De kommer att betala ett högt pris för varje attack mot oss.

Texten uppdateras.

1 av 10 | Foto: ANDREW KELLY / REUTERS
Därför använder terrorister fordon i sina attacker 00:28