”Jag visste inte att det inte var sant”

Utan att kontrollera uppgifterna publicerade och spred mannen det felaktiga påståendet om att Karin, 95, var ett offer för misshandel, när hon i själva verket hade fallit på ett äldreboende.

– Jag läste om det i en tidning eller någonstans, säger mannen till Aftonbladet.

Mannen som lagt upp bilden har fått flera kommentarer om att uppgifterna är falska och att kvinnans skador inte beror på att hon blivit misshandlad.

Trots det har han inte tagit bort inlägget eller dementerat uppgifterna. När Aftonbladet konfronterar mannen under lördagen säger han att han inte förstått att det han skrivit inte stämmer.

– Jag visste inte att det inte var sant, det är den förklaring jag har.

Flera personer har ju kommenterat inlägget och visat att det inte stämmer?

– Jag är blockerad på Facebook så jag kan inte göra någonting där, jag är nyss hemkommen, säger han, trots att han lagt upp länkar till artiklar på sin Facebooksida bara två timmar innan han nås av Aftonbladet.

Har du ingen rutin för att kontrollera vad du lägger upp på Facebook?

– Jag läste om det i en tidning eller någonstans. Jag kommer inte ihåg var. Jag brukar vara ganska säker på att det jag lägger ut stämmer, jag kopierar från utländska och svenska tidningar och Fria Tider.

Kommer du ta bort det nu när du vet att dina uppgifter är lögn?

– Det ska jag göra.

Några timmar efter att Aftonbladet varit i kontakt med mannen har han plockat bort inlägget från Facebook och bytt namn på sina konton i sociala medier.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN