Polisen slog till mot fel lägenhet – då försvann hunden Benji

NYHETER

I jakten på de misstänkta Postnord-kaparna stormade insatsstyrkan fel lägenhet.
Under razzian flydde chihuahuan Benji i panik från lägenheten.
Först på torsdagsmorgonen kunde den lilla hunden fångas in av polisen.

1 av 3

Under onsdagen genomförde polisen ett antal insatser i Angered, i Göteborg, i jakten på de misstänkta Postnordrånarna. Poliserna stormade fel lägenhet och chihuahuan Benji, som bor i lägenheten, blev så rädd att han flydde i panik.

Letade hela natten

Frida Melki, som äger Benji, har precis flyttat till lägenheten och var ute och handlade när en granne ringde och berättade att hennes lägenhet hade stormats. Frida berättar att hon fick panik när hon insåg att hennes hund var borta och att hon letade febrilt efter Benji långt in på natten, utan resultat.

– Vi har varit ute hela tiden, har skrivit överallt och varit i olika områden. Men han har varit svår och få tag i, säger hon.

Fick massa pussar

Frida fick många tips och mycket hjälp av allmänheten. På torsdagsmorgonen fick polisen till sist in ett tips från en person som sett hunden. Polisen Johanna kunde fånga in Benji och återlämna honom till Frida, som fick massor av pussar av sin lilla vovve när de äntligen återförenades.

– Jag var överlycklig, jag grät glädjetårar, berättar Benjis matte.

Benji var medtagen efter den kalla natten utomhus och fick besöka veterinären för att kontrollera att allt stod rätt till. Som tur var klarade han sig undan med några blåmärken och en stukning.

Polisen skriver att de ber så hemskt mycket om ursäkt för misstaget och att det är väldigt glada att Benji är i trygga händer igen.

Så arbetar polisen med sociala medier 00:31
ARTIKELN HANDLAR OM

Postnord